Receptai

3 klasikiniai pusryčių receptai

3 idėjos lėtiems, skaniems, tingiems savaitgalio pusryčiams! Tai kepti varškėčiai, purūs kefyro blynai bei daugiasluoksnis sourdough sumuštinis. 

Jums reikės:

Orkaitėje kepti varškėtukai – 2 porcijos

Ingredientai:

• 360 g 9 % VILVI varškės
• 1 kiaušinio
• 1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
• 50 g kvietinių miltų
• 2 Šaukštų pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Kelių žiupsnių jūros druskos

Patiekti:

• VILVI grietinės
• Trintų uogų arba uogienės

Gaminimo eiga: 

Sumaišyti varškėtukų ingredientus. Rankomis formuoti varškėtukus. Aptepti aliejumi ir dėti į 160 C (su vėju) orkaitę maždaug 20-30 min., kol paviršius paruduos.

Purūs kefyro blynai – 1 porcija

Ingredientai:

• 1 vidutinio dydžio kiaušinio
• 1 stiklinės (250ml) VILVI kefyro
• 2 šaukštai išlydyto sviesto arba neutralaus skonio aliejaus
• 100 g šviesių kviečių arba 110 g speltų miltų
• 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
• 1/2 šaukštelio sodos
• dosnaus žiupsnio jūros druskos

Patiekti
• klevų sirupo
• traškios šoninės (nebūtina)
• mažo gabalėlio sviesto

Gaminimo eiga: 

Išplati kiaušinį iki purumo, įmaišyti kefyrą ir 2 šaukštus aliejaus arba ištirpdyto sviesto. Nusijoti miltus.
Atskirai sumaišytu 100 g kviečių arba 110 g speltų miltų su 1/2 šaukštelio kepimo miltelių ir 1/2 šaukštelio sodos.
Atsargiai miltų masę įmaišyti į šlapius ingredientus. Maišyti tik tiek, kol nebesimatys sausų miltų (masė turėtų likti grubi, maždaug grietinės tirštumo). Svarbu nepermaišyti, antraip blynai gausis kieti.⁠ Jei matote, jog tešla skystoka, papildomai įmaišykite šaukštą miltų.

Daugiasluoksnis sourdough sumuštinis

Ingredientai:

• sourdough duona
• juodieji arba lašišinių žuvų ikrai
• pomidorai
• agurkai
• svogūnų laiškai
• Vilvi varškės užtepėlė
• saulėje dž. pomidorų užtepėlė

Sluoksniuoti ingredientus tarp dviejų sourdough riekių ir iškart patiekti.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *