3 idėjos lėtiems, skaniems, tingiems savaitgalio pusryčiams! Tai kepti varškėčiai, purūs kefyro blynai bei daugiasluoksnis sourdough sumuštinis.
Jums reikės:
Orkaitėje kepti varškėtukai – 2 porcijos
Ingredientai:
• 360 g 9 % VILVI varškės
• 1 kiaušinio
• 1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
• 50 g kvietinių miltų
• 2 Šaukštų pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Kelių žiupsnių jūros druskos
Patiekti:
• VILVI grietinės
• Trintų uogų arba uogienės
Gaminimo eiga:
Sumaišyti varškėtukų ingredientus. Rankomis formuoti varškėtukus. Aptepti aliejumi ir dėti į 160 C (su vėju) orkaitę maždaug 20-30 min., kol paviršius paruduos.
Purūs kefyro blynai – 1 porcija
Ingredientai:
• 1 vidutinio dydžio kiaušinio
• 1 stiklinės (250ml) VILVI kefyro
• 2 šaukštai išlydyto sviesto arba neutralaus skonio aliejaus
• 100 g šviesių kviečių arba 110 g speltų miltų
• 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
• 1/2 šaukštelio sodos
• dosnaus žiupsnio jūros druskos
Patiekti
• klevų sirupo
• traškios šoninės (nebūtina)
• mažo gabalėlio sviesto
Gaminimo eiga:
Išplati kiaušinį iki purumo, įmaišyti kefyrą ir 2 šaukštus aliejaus arba ištirpdyto sviesto. Nusijoti miltus.
Atskirai sumaišytu 100 g kviečių arba 110 g speltų miltų su 1/2 šaukštelio kepimo miltelių ir 1/2 šaukštelio sodos.
Atsargiai miltų masę įmaišyti į šlapius ingredientus. Maišyti tik tiek, kol nebesimatys sausų miltų (masė turėtų likti grubi, maždaug grietinės tirštumo). Svarbu nepermaišyti, antraip blynai gausis kieti. Jei matote, jog tešla skystoka, papildomai įmaišykite šaukštą miltų.
Daugiasluoksnis sourdough sumuštinis
Ingredientai:
• sourdough duona
• juodieji arba lašišinių žuvų ikrai
• pomidorai
• agurkai
• svogūnų laiškai
• Vilvi varškės užtepėlė
• saulėje dž. pomidorų užtepėlė
Sluoksniuoti ingredientus tarp dviejų sourdough riekių ir iškart patiekti.