Receptai

Burgeriai su jautienos maltinuku ir VILVI Memel blue sūriu

Vasara, burgeriai ir grilis – kas gali būti geriau! Pats nuostabiausias combo! 

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • Maltos jautienos. 1-am burgeriukui 100g-150g mėsos (priklausomai nuo dydžio) 
  • Kumino 
  • Juodųjų pipirų 
  • Garstyčių 
  • 100g VILVI Memel Blue sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
  • Brioche bandelių 
  • Pomidorų
  • Mėgstamų salotų lapų
  • Smoky Aioli majonezo ir BBQ padažo 
  • Svogūnų (idealu lengvai pačių pamarinuoti – su obuolių ar vynuogių actu ir šiek tiek cukraus) 
  • Šviežio ananaso 

Gaminimo eiga:

Pirmiausiai pasiruošiame mėsą. Į mėsą beriame kuminą, juoduosius pipirus, pagal skonį dedame daugiau ar mažiau garstyčių, mes dėjome vieną didelį šaukštą. Tuomet viską gerai sumaišome ir formuojame maltinukus.

Griežinėliais susipjaustome pomidorus ir svogūnus. Svogūnus užpilame šiek tiek cukrumi ir turimu actu.

Pasiruošiame salotų lapelius.

Susipjaustome ananasą.

Pasiruošiame bandeles, jas perpjauname per pusę.

Kai jau viskas paruošta, ant įkaitinto grilio ar keptuvės dedame maltinukus. Jie iškepa vos per kelias minutes – priklausomai, ar norėsite pilnai, ar vidutiniškai kepto. Jei kepate griliuje, kartu dėkite ir pjaustytus ananasus, jei keptuvėje, tuomet juos galite kepti atskiroje ar išsikepti prieš kepant mėsą.

Prieš baigiant kepti ant mėsos dedame sūrį su mėlynuoju pelėsiu, leidžiame jam šiek tiek pasilydyti.
Jei mėsą kepate griliuje, apvertus maltinukus į grilių įdėkite bandeles, kad jos pašiltų.

Kitu atveju jas šildykite orkaitėje.
Vieną burgerių bandelę tepame Smoky Aioli majonezu, kitą BBQ padažu, tuomet dedame salotos lapelį, marinuotų svogūnų, iškeptą maltinuką su VILVI Memel Blue sūriu su mėlynaisiais pelėsiais, pomidorą, ananasą ir bandelę apteptą BBQ padažu.

Skanaus ir skanios vasaros!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *