Cream cheese su špinatais bei artišokais įdaru užkamšyta, tąsiu sūriu užkepta, burnoje tirpstanti vištiena. Jaukus patiekalas sekmadienio vakarienei, o gal net Velykų stalui. Sotus, šiltas, be galo skaniai lėkštėje kontrastuoja su gaiviomis žaliomis daržovėmis, o Vilkyškių Original cream cheese patiekalui suteikia švelnų skonį ir komforto maisto pojūtį.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 2 didelių vištienos krūtinėlių
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek pipirų
- Šiek tiek citrinos sulčių
Įdarui:
- 1/2 nedidelio poro
- 5 česnako skiltelių
- 200 g špinatų
- saujelės smulkintų artišokų
- 1-os citrinos žievelės, nutarkuotos
- 1 indelio Vilkyškių original cream cheese
- druskos pagal skonį
- saulėje džiovintų pomidorų pesto arba maltų džiovintų pomidorų
Į kepimo indą įdėkite:
- vyšninių pomidoriukų
- ant viršaus užtarkuokite VILVI Gouda sūrio
Gaminimo eiga:
- Nupjauname ir supjaustome porą.
- Supjaustome artišokus.
- Sutarkuojame VILVI Gouda sūrį.
- Keptuvę įkaitiname, įpilame šiek tiek aliejaus, dedame vištienos krutinėlę kepti. Ant viršaus užbarstome druskos, pipirų, užspudžiame šiek tiek citrinos sulčių. Vištieną apkepame iš abiejų pusių.
- Apkepusią vištieną išimame, atidedame į šalį.
- Keptuvėje apkepame porą, česnakus, dedame artišokus, špinatus. Tada dedame Vilkyškių original cream cheese, patarkuojame citrinos žievelės, įdedame druskos bei saulėje džiovintų pomidorų pesto, arba, jei neturite, maltų džiovintų pomidorų.
- Įpjauname išilgai iškeptą vištieną, kemšame ją paruoštu įdaru.
- Vištieną dedame į kepimo indą, šalia įdedame pomidoriukų, ant viršaus užbarstome VILVI Gouda sūrio.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje ~ 35-40 min.
- Patiekite su juodasiais ryžiais ir garuose troškintais brokoliais.
Skanaus!