Legendomis apipintas, mūsų lietuvaičių be galo mėgstamas ir nostalgiškas avarškės apkepo receptas. Čia kaip kokiame kokybiškame romane – nieko nepridėsi, nieko neatimsi. Tiesiog geras klasikinis receptas, kurį verta turėti savo receptų sąraše.
Ingredientų nedaug, svarbiausia, kad būtų kokybiški, laiko patikrinti.
Jokių miltų, tik šiek tiek manų kruopų (taigi, tikrai tradiciškai), kiaušiniai, vos vos cukraus, šlakelis Vilkyškių sviesto ir daug pačios skaniausios Vilkyškių varškės.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 3 šaukštų cukraus
- 100 ml manų kruopų
- 3 pakelių (560 g) 9% riebumo Vilkyškių varškės
- Šlakelio vanilės ekstrakto
- 100 ml pieno
- 50 g Vilkyškių sviesto
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia atskiriame 4 kiaušinių baltymus nuo trynių (baltymuose jokiu būdu negali būti trynio likučių, antraip neišsiplaks), juos sumaišome su 3 šaukštais cukraus ir plakame iki standžių putų.
2. 4 šaukštus manų kruopų išbrinkiname 100 ml karšto pieno arba augaliniame piene. Trynius maišome su 560 g (3 pakeliais) Vilkyškių 9% rieb. varškės, šlakeliu vanilės ekstrakto, brinkintais manais, 50 g. tirpdyto Vilkyškių sviesto.
3. Atsargiai įmaišome plaktus baltymus, kad kuo mažiau subliukštų ir pilame į sviestu išteptą bei cukrumi išbarstytą (suformuoja plutelę) formą. Kepame 180 C ~45 min. arba kol apskrunda. Skanaus!