Cream cheese keksiukai su cream cheese kepure. Švelnūs, kreminiai, burnoje tirpstantys ir pagaminti naudojant naujieną – Vilkyškių original cream cheese!
Keksiukų gamybai reikalingas mikseris, tačiau jis gali būti rankinis. Gali būti naudojamas ir paprasčiausias šluotelės antgalis su rankiniu trintuvu – kiaušinių su cukrumi plakimui. Visus kitus ingredientus galima įmaišyti ranka.
INGREDIENTAI
Norint pagaminti 12 standartinio dydžio keksiukų Jums reikės:
• 2 pakuočių (300 g) Vilkyškių original cream cheese
• 80 g cukraus
• 2 kiaušinių
• 1/4 stiklinių alyvuogių aliejaus
• žiupsnio druskos
• 1/2 šaukštelio kepimo miltelių ir tiek pat sodos
• 1/2 citrinos sulčių
• 1 citrinos žievelės
• 75 g maltų migdolų
• 150 g miltų
Keksiukams sulaistyti:
• 1/2 citrinos sulčių
• šlakelio klevų sirupo arba medaus
Kremui:
• 2 pakuočių (300 g) Vilkyškių original cream cheese
• 1-2 šaukštų miltelinio cukraus
Gaminimo eiga:
Su cukrumi išplakite du kiaušinius, kol masė padvigubėja ir tampa šviesi bei puri.
Tuomet įmaišykite 2 pakuotes Vilkyškių original cream cheese. Maišykite iki vientisumo, įpilkite alyvuogių aliejaus bei įtrakuokite vienos citrinos žievelę. Dėkite žiupsnelį druskos, o kepimo miltelius ir sodą nugesinkite citrinos sultimis. Tada įmaišykite maltus migdolus, o galiausiai – miltus.
Tešlą paskirstykite į 12 standartinio dydžio keksiukų formelių. Kepti 180 C (viršus + apačia) apie 25 min. arba kol gražiai apskrunda.
Atskirai sumaišykite truputį citrinos sulčių su klevų sirupu arba medumi. Keksiukus subadykite smeigtuku ir apliekite sirupu.
Iš šaldytuvo ištraukite dar dvi pakuotes Vilkyškių original cream cheese ir sumaišykite su trupučiu miltelinio cukraus. Kremu aptepkite keksiukus.
Skanaus!