Orkaitėje kepti nachos su malta mėsa, kukurūzais ir pupelėmis – traškūs, pikantiški, su daug sūrio ir tokie, kurie nuo vakarėlio stalo dingsta akimirksniu – juos tikrai itin paprasta pagaminti ir nepaprastai skanu valgyti tiesiog pirštais. Užkeptiems nachos tikrai svarbu sūris, tad šį kartą VILVI sūriai suteikė ne tik pikantišką poskonį, bet ir tobulai išsilydė juos užkepus. Tikrai labai skanu!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
•240 g VILVI Gouda sūrio;
•180 g VILVI Memel Piquant sūrio su saulėje džiovintais pomidorais;
•1 svogūnas;
•Kelios skiltelės česnako;
•800 g maltos jautienos;
•2 arb. š. tacos prieskonių;
•1 arb. š. cinamono;
•1 arb. š. saldžiosios paprikos;
•1 arb. š aitriosios paprikos;
•Žiupsnis druskos;
•Keli konservuoti jalapenai;
•Indelis kukurūzų;
•Indelis pupelių;
•Keli arb. š. grietinės;
•Kelios juodosios alyvuogės
Gaminimo eiga:
1. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir lengvai apkepame smulkintą svogūną bei česnakus.
2.Dedame mėsą ir ją nuolat smulkinant apkepiname. Pagardiname prieskoniais. Beriame pupeles, kukurūzus bei smulkintus jalapenus. Išmaišome ir dar kelias minutes pakepame.
3.Sutarkuojame Vilvi sūrius ir pradedame sluoksniuoti nachos – į kepimo indą beriame dalį maltos mėsos, kukurūzų traškučius, vėl maltą mėsą, sūrį, kukurūzų traškučius ir dar kartą viską pakartojame.
4.Paruoštus nachos kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 5 – 10 min, kol sūris išsilydis.
5.Ant iškeptų nachos dedame po keletą šaukštelių grietinės ir ant jų po griežinėlį alyvuogės, kad gautųsi tarsi akys.
Skanaus!