Kefyro tortas su braškėmis – vos kelių ingredientų saldi laimė! Šis tortas mane akimirksniu nukelia į vaikystę, kai jį gamindavo ne tik močiutė, bet ir mama – nostalgiškas, tikrai paprastas, lengvai saldus, gaivus ir toks, kuriuo mėgautis galima nesustojant. Jis nepaliks abejingų!
Vilkyškių kefyras, mamos užaugintos braškės, nostalgiškas Kuršėnų vyniotinis, šiek tiek cukraus, želatino ir magija virtuvėje jau vyksta.
P.S. Gaminant didesnėje formoje, ingredientų kiekis dvigubinasi.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
•1 l „Vilkyškių” kefyro;
•Keli valg. š. cukraus;
•2 arb. š. želatino;
•Didesnė sauja braškių;
•300 g Kuršėnų vyniotinio
Gaminimo eiga:
Kefyrą sumaišome su cukrumi. Jei norisi saldžiau, dedame daugiau cukraus, jei norisi gaiviau – užteks ir kelių šaukštų.
Želatiną ištirpiname nedideliame kiekyje karšto vandens ir paliekame kelioms minutėms atvėsti. Supilame į paruoštą kefyrą.
Braškes nuplauname, supjaustome riekutėmis ir beriame į kefyrą. Dar kartą išmaišome.
Į torto formą dedame riekutėmis pjaustytą Kuršėnų vyniotinį ir lengvai paspaudžiame, kad būtų tvirtesnis torto pagrindas. Supilame kefyrą su braškėmis ir paliekame tortą šaldytuve kelioms valandoms arba pernakt.
Atsakymų: 5
Sveiki,norėčiau sužinoti formos išmatavimus pagal jūsų receptą.
Sveiki, Irena. Dėkojame, kad klausiate. Forma buvo 18 cm skersmens.
pavelavot….vasara reikia tokius tortus gaminti…..
Sveiki. Dėkojame už Jūsų komentarą. Receptą įkėlėme dar vasarą, liepos 19 d. Tačiau tokį tortą tikrai galima gaminti visus metus!
Skaniausias tortas, tirpsta burnoje!