Receptai

Makaronai įdaryti kalakutiena ir špinatais

Tikroji itališka virtuvė vis dar yra iššūkis ne vienam virtuvės šefui. Tačiau su šiuo receptu galima
nesunkiai susikurti Italiją kiekvienoje virtuvėje.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 300 g kalakutienos filė
  • kelių skiltelių česnako
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 300 g „Vilkyškių“ varškės užtepėlės su česnakais
  • 200 g tarkuoto Vilvi Gouda sūrio
  • 150 g špinatų
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 24 vnt. makaronų vamzdelių („cannelloni“)
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 400 ml daržovių arba vištienos sultinio
  • 50 g tarkuoto Memel kietojo sūrio

Gaminimo eiga:

Kuo smulkesniais kubeliais supjaustykite kalakutieną ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Užberkite druskos, pipirų. Kalakutienai apskrudus sudėkite špinatus ir smulkiai pjaustytą česnaką. Maišydami kepkite dar minutę.

Dubenyje sumaišykite varškės užtepėlę, tarkuotą sūrį, kepintą kalakutieną ir špinatus.

Paruoštą įdarą supilkite į konditerinį švirkštą. (Jeigu neturite konditerinio švirkšto, paruoštą įdarą sudėkite į tvirtą plastikinį maišelį, pvz., skirtą šaldyti, ir prakirpkite jo kampą.)

Pripildykite įdaru vamzdelius.

Į aliejumi pateptą gilesnę formą sudėkite makaronus, apibarstykite juos kietuoju sūriu, užpilkite sultiniu ir konservuotais smulkintais pomidorais.

Kepimo formą uždenkite maistine folija ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar kelias minutes.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *