Cezario salotos – klasika, tačiau šis receptas norintiems atrasti Cezario salotas iš naujo. Čiobreliai pripildys namus nuostabaus kvapo, o varškės užtepėlė leis atsiskleisti naujiems skoniams.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 500 g kalakutienos filė
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių
- 4 riekelių šviesios duonos
- 100 g tarkuoto Memel sūrio
- 100 g mėgstamų salotų
- 150 g „Vilkyškių“ varškės užtepėlės su česnakais
- druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Užpilui:
- 1 šaukšto baltojo vyno acto
- 1 šaukšto medaus
- 1 šaukštelio garstyčių
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Kalakutienos file apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir džiovintais čiobreliais. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 165 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Suplėšykite salotų lapus ir sumaišykite su kietuoju sūriu.
Sumaišykite užpilui skirtus ingredientus ir apšlakstykite salotas.
Šaukšteliu imkite po truputį užtepėlės ir dėkite ant salotų rutuliukais.
Uždėkite keptą kalakutieną ir skrudintą duoną.