Kiaušinių salotos yra klasika, bet net ir klasika gali sužibėti naujai. Ši variacija su vištiena, avokadais ir daržovėmis yra puiki – soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi, nenusibodusi. Salotas tinka kabinti vienas, tepti ant duonos ar gardinti vieno kąsnio sumuštinukus. Jei norite pikantiškiau, papildomai įspauskite česnako ar įdėkite šiek tiek Sriracha ar Sweet Chilli padažo. Vietoje kukurūzų galite naudoti kubeliais pjaustytą saldžią papriką ar smulkintą saliero stiebą.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 300 gramų vištienos filė (naudojau keptą, bet tinka ir virta ar rūkyta)
- 4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
- 2 vienetai avokadų (vidutinio dydžio)
- 80 gramų saulėje džiovintų pomidorų (apie 8 gabalėlių, nusunktų nuo aliejaus)
- 150 gramų konservuotų kukurūzų (galima keisti smulkintom saldžiom paprikom)
- 1 vienetas rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
PADAŽUI:
- 100 gramų Vilkyškių varškės užtepėlės su česnakais
- 2 šaukštai majonezo (kokybiško, gaivesnei versijai – graikiško jogurto)
- 1 vienetas citrinų (nedidelės)
- 1.5 šaukštelio dižono garstyčių
- 0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
- 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų pagal skonį
- druskos
PATIEKIANT:
- 1 saujelė petražolių (ar svogūnų laiškų ar kitų žalumynų)
Gaminimo eiga:
Visą receptą rasite: https://www.lamaistas.lt/receptas/vistienos-avokado-ir-kiausiniu-salotos-su-sauleje-dziovintais-pomidorais-ir-citrininiu-padazu-83193