Receptai

Gaivi lašiša su daržovių salsa ir kreminiu padažu

lašiša

Ši lašiša yra tikrai šventė akims ir skonio receptoriams. Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei. O paruošti truksite vos pusvalandį!

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 4 gabalėliai lašišos filė (didesnių arba 5 mažesnių)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas balzaminio acto (arba vyno ar obuolių acto)
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 0.5 šaukštelio česnako miltelių (arba 2 skiltelių česnako)
  • 0.5 šaukštelio cukraus (nebūtina)
  • 0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (arba juodųjų pipirų)
  • 0.5 šaukštelio druskos

Padažui:

  • 100 gramų
    jogurto, natūralaus (arba graikiško)
  • 2 šaukštai Vilkyškių varškės užtepėlės
  • 1 sauja krapų (smulkintų)
  • 1 skiltelė česnako (išpaustos arba smulkiai sukapotos)
  • 1 šaukštelis krienų (arba garstyčių)
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis raudonojo vyno acto (arba obuolių acto)
  • 1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1/4 šaukštelio džiovintų petražolių
  • druskos (pagal skonį)
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Daržovėms: 

  • 200 gramų vyšninių pomidorų
  • 150 gramų agurkų
  • 50 gramų fetos sūrio
  • 1 sauja alyvuogių (kalamata arba juodųjų, nebūtina)
  • 0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
  • 1 sauja krapų (smulkintų)
  • 0.5 šaukšto citrinų sulčių
  • 0.5 šaukšto raudonojo vyno acto (arba obuolių acto)
  • 1 skiltelė česnako (išspaustos)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsnelis čili dribsnių
  • 0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • druskos (pagal skonį)
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *