Yra tokių patiekalų, kurių receptas kaip ir vienodas, bet pas kiekvieną šeimininkę skonis būna kitoks. Vienas jų – vasaros top – šaltibarščiai.
Labai daug interpretacijų jiems nepridarysi, labai daug jų ir nereikia. Tačiau kiekvienas turi kažką savo. Mano siūloma skonio variacija – klasikinius šaltibarščius pagardinti pelėsiniu sūrį. Jis taip gražiai papildo, priduoda daugiau ryškaus skonio ir pikantiškumo.
Išbandykite ir pasidalinkite savo įžvalga.
Skanios vasaros!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 380 g marinuotų burokėlių
- Druskos
- Pipirų
- 3 agurkų
- 3 kiaušinių
- Pundelio svogūnų laiškų
- Pundelio krapų
- 1.2 l Vilkyškių kefyro
- Mėlynojo pelėsinio sūrio VILVI Memel Blue
- 100 ml mineralinio “Vytautas”
- Sviesto
- Bulvių
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nuplaukite bulves, supjaustykite įvairiomis formomis, padruskinkite vandenį ir sudėkite bulves į puodą su vandenius. Kol bulvės verda pasiruoškite šaltibarčius.
Burokėlius pilkite kartu su marinatu, tai priduos daug daugiau skonio, tuomet dėkite supjaustytus agurkus, krapus, svogūnų laiškus ir viską užpilkite kefyru ir mineraliniu vandeniu.
Man patinka smulkiai pjaustytos daržovės ir žolelės.
Šaltibarščius paskaninkite druska ir pipirais, pipirų negailiu. O aštrių pojūčių megėjams tinka dar ir čili dribsniai. Viską gerai išmaišykite.
Išsivirkite kiaušinius, aš verdu tiek, kad vidus dar liktų šiek tiek skystas, apie 6min užvirus.
Kol verda kiaušiniai, mažais gabaliukais susilaužykite mėlynojo pelėsinio sūrio.
Išvirus bulvėms, jas nusunkite, keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dar šiek tiek apkepkite, kad susidarytų traški plutelė. Paskaninkite krapais.
Į lėkštę supilkite šaltibarščius, įdėkite kiaušinius, sūrį ir voilia.
SKANAUS!