Ar įmanoma iš trijų ingredientų plius žolelės ir gamybai reikalingi įrankiai pasigaminti sausainius, kurie nuo stalo dings pirmieji?
O taip. Šiuos kietojo sūrio sausainius gamindami užtruksite vos kelias minutes, na, ir dar šiek tiek teks luktelėti, kol iškeps ar tešla pastovės šaldytuve.
Juos netgi galima kepti šventinėse formelėse ir dekoruoti žolelėmis ar tiesiog mirkyti į sūrias užtepėles.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 100g kokybiško sviesto
- žiupsnelio druskos
- 100g kietojo sūrio “Prussia” iš “Vilkyškių pieninės”
- 95g miltų
- rozmarinų arba kitų mėgstamų žolelių
- virtuvinio kombaino
- maistinės plėvėlės
- orkaitės
- peilio
- kepimo popieriaus
Gaminimo eiga:
Supjaustykite sviestą.
Sūrį sutarkuokite arba tiesiog dėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite.
Į tą patį kombainą dėkite sviestą, pilkite miltus, druskos ir rozmarino.
Susmulkinkite ir sukite iki kol gausis vientisa masė.
Tuomet suformuokite dešrą ir suvyniokite ją į maistinę plėvelę.
Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite valandėlę.
Ištraukę iš šaldytuvo, supjaustykite 1cm riekelėmis ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 12-ai minučių.
Iškeptus sausainius dar truputį palaikykite ir tik tada dėkite ant stalo.
Galima paruoštą masę dėti ir į formeles, taip turėsite jaukius kalėdinius sausainius.
Juk dauguma tikisi saldžių, taip nustebinsite sūrio mylėtojus.