Lengvai paruošiamos gaivios, vasariškos salotos!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 2 didesnės cikorijos
- 4-6 vidutinio dydžio kriaušės (geriau nelabai minkštos)
- 1 čili pipiras (su sėklytėmis ar be spręskite patys, beje, galite ir 2 pipirus dėti)
- 100g Vilvi Memel Blue sūrio
- Druskos
- 3 šaukštų citrinos sulčių
- 3 šaukštai medaus
- šlakelis alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Išimame kriaušių sėklas ir supjaustome kriaušes smulkiais kvadratėliais. Pašlakstome pusės citrinos sultimis, kad kriaušės nepajuoduotų. Smulkiai supjaustome čili pipirą (be sėklyčių). Pipirą sumaišome su kriaušių gabaliukais. Įberiame žiupsnelį druskos ir išmaišome.
Cikorijas suplėšome atskirais lapeliais – taip, kad primintų laivelius. Į kiekvieną jų dedame kriaušių mišinio, ant viršaus prilaužome sūrio „Memel blue” gabaliukų.
Gaminame užpilą. Lygiomis dalimis sumaišome medų ir citrinos sultis. Tokiam kiekiui apytiksliai užtenka po 3 valgomus šaukštus. Įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, tačiau nedaug, nes užpilas turėtų būti sirupo konsistencijos. Gerai išmaišome. Paragaujame, gal reikės kiek daugiau medaus, o gal citrinos sulčių – užpilas turėtų būti salsvas.
Užpilu pašlakstome cikorijų laivelius su kriaušėmis.
Skanaus!