Žaliųjų citrinų ir maskarponės sūrio pyragas

Žaliųjų citrinų ir maskarponės sūrio pyragas

Šis lengvai paruošiamas pyragas gali puikiai atstoti keksą. Patiks gardžių šlapių paprastų pyragų mėgėjams.

Beje, jeigu jį patieksite su ledais (puikiai tinka gaivaus skonio šerbetai), šis gali tapti geros vakarienės laiminga pabaiga – desertas.

Laimo ir maskarponės sūrio pyragui jums reikės:

  • 200 g miltų
  •  ½ a.š. kepimo miltelių
  •  ¼ druskos
  •  3 trijų kiaušinių
  •  170 g cukraus pudros
  • 120 g sviesto
  •  250 g maskarponės sūrio VILVI
  • 2 laimų, naudosime sultis ir žievelę
  •  1/2 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga:

Pasiruoškime ingredientus: sviestą išlydikite, išspauskite laimo sultis, prieš tai nuo vieno laimo nutarkuokite žievelę, ją naudosime. Kiaušinius ištraukite anksčiau iš šaldytuvo, ruošiant pyragą, jie turi būti kambario temperatūros.

Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių karštumo.

Atskirai sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Mišinį pasidėkite atskirai.

Cukraus pudrą gaminau pati virtuvinio kombaino pagalba, bet galite naudoti jau paruoštą.

Į mikserį sudėkite cukraus pudrą ir kiaušinius, reiktų plakti apie 5min, kol masė taps kreminė.

Tuomet atsargiai įmaišykite sviestą, maskarponės sūrį, vanilės ekstraktą, laimo sultis ir žievelę.

Berkite miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Į kepimo skardą klokite kepimo popierių, patepkite sviestu, pilkite pyragą.

Kepkite 50-60 min.

Kad būtų šventiškiau – pyragą apliejau glajumi.

Citrininis glajus, jums reikės:

  • 1 kiaušinio baltymo
  • 200 g cukraus pudros
  • Pusės citrinos

 

Baltymą sumaišykite su cukraus pudra ir sukite iki tol, kol gausite norimą konsistenciją.

Įspauskite citrinos sulčių. Tokiam kiekiui pusė citrinos sulčių yra puikus kiekis. Tačiau galite pasigaminti saldesnį ar rūgštesnį – juk patys galite kontroliuoti, tik svarbu ragauti.

Tepkite glajų ant pravėsusio pyrago ir kol jis nesustingo – dekoruokite specialiai dekoruoti skirtais pagardukais.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą