Vafliai su maskarpone, kietuoju sūriu, Prosciutto kumpiu ir keptais pomidorais

Vafliai su maskarpone, kietuoju sūriu, Prosciutto kumpiu ir keptais pomidorais

Nežinau, ar gali būti idealesnis patiekalas savaitgalio brunch’ui.

Visiškiems saldėsių fanams, gal ir saldūs vafliai būtų nr.1, bet mane ir mano šeimą šie pavergė iš pirmo kąsnio.

Įprastą klasikinę vaflių tešlą papildėme mascarpone sūriu bei VILVI kietuoju MEMEL Reserve 12 mėn. brandinimo. Įbėrėme truputuką krapų ir daug meilės.

Gardinome kumpiu. Žinoma, galima keisti ir lašiša. O norintiems dar sočiau – patiekalą patiekti ne tik su orkaitėje keptais pomidorais, bet ir keptu kiaušiniu.

Vafliai su maskarpone, kietuoju sūriu, Prosciutto kumpiu ir keptais pomidorais

Jums reikės:

3 porcijoms vaflių tešlai: 

  • 200g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 2g kepimo miltelių
  • 50g sviesto
  • 90g VILVI sūris kietasis sūris VILVI MEMEL RESERVE 12mėn. 
  • 130ml pieno
  • 70g “Vilkyškių” minkštas sūris Mascarpone
  • Krapų
  • Druskos

Priedai: 

  • Krapai 
  • “Vilkyškių” minkštas sūris Mascarpone
  • Geras Prosciutto kumpis / Lašiša 
  • Pomidorai ant šakelių 
  • Kiaušinis

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir įdėkite pomidorus ant šakelių. Juos kepkite 20min. 

Kol pomidorai kepa pasiruoškite tešlą. Atsisverkite ingredientus, susitarkuokite sūrį, susimulkinkite krapus. 

Visus ingredientus sumaišykite. 

Pasiruoškite vaflinę. Ją įkaitinkite 3 minutes. Vaflių partija kepa maždaug 7-8 minutes.

Iškeptus vaflius galite skanauti su kumpiu / lašiša, o jei norisi ir sočiau su kiaušiniu, nepamirškite visko apibarstyti krapais, dažyti į maskarponę ir užsikąsti pomidoriukais. 

Skanaus!

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą