Airiškas kavos desertas su maskarpone ir žemuogėmis

Airiškas kavos desertas su maskarpone

Airiškas kavos desertas su maskarpone ir žemuogėmis

Galiu išduoti paslaptį, jos šis desertas bus vienam puikiame Oslo restorane. Paprašius gero bičiulo šefo padėti sugalvoti fainą desertą su maskarponės sūriu, jis pametėjo idėją, tada pats dar kartą pasigamino ir sakė, kad toks geras, jog vertas būti meniu.

Aš ir desertai – keblus reikalas. Bet kai jis – lengvas ir itin gardus – tada galiu suvalgyti ir ne vieną porciją. Su šiuo – man gimė visiška bendrystė.

Išbandykite ir jūs.

Airiškos kavos desertas su maskarpone ir žemuogėmis

Jums reikės:

Kremui:

  • VILKYŠKIŲ maskarponės 100g
  • Riebesnės plakamosios grietinėlės 130g
  • Baileys likerio 40g
  • Druskos žiupsnelio 

Sausainių sluoksniui:

  • Sviestinių sausainių 100g
  • 1 š. tirpios kavos
  • 1 š. Baileys likerio
Gaminame kremą.

Maskarponės sūri lengvai suplakite su žiupsneliu druskos bei likeriu. Pakaks poros minučių plakimo, kol masė sutirštės. Atskirame inde išplakite grietinėlę, beveik standžiai, maždaug 80%. Ją atsargiai mentele įmaišykite į kremą.

Ruošiame sausainius:

Kavos miltelius sumaišykite su Baileys likeriu, kol viskas ištirps. Sviestinius sausainius sutraiškykite arba sumalkite. Tuomet sumaišykite su kavos tirpalu ir palaikykite pora minučių, kol įsigers. 

Sluoksniuoti kremą geriausia su konditeriniu maišų, bet jei neturite, nieko tokio, tiks ir šaukštas. Aš panaudojau dar vieną būdą – pasidariau buitinį konditerinį maišą iš šaldymui skirtų plastikinių maišelių.

 

Sluoksniuojant dėkite vieną sluoksnį žemuogių – ar kitų mėgstamų uogų. Jeigu desertą ruošite rudenį ar žiemą – tinka ir mėgstamos uogienės ar džemai.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą