Dvipusė naminė pica su pelėsiniu, kietuoju sūriais, itališka dešra ir mocarela

Naminė pica su sūriais

Dvipusė naminė pica su pelėsiniu, kietuoju sūriais, itališka dešra ir mocarela

Turbūt mažai sutiksime abejingų picai. O gera pica visiškai neatsiejama nuo gero gausiai panaudoto sūrio. Tad nieko nelaukę – kepam picą.

Gerai picai reikės:

  1. Svarbiausia geras padas! O jei jis naminis, tai išvis tobula! 
  2. Gerai picai nereikia daug. Užtenka vos kelių, net ir dviejų, bet gerų ir kokybiškų ingredientų. 
  3. Jei dėsite daržoves, kurioms reikia kepti daugiau laiko, išsikepkite jas anksčiau. Ir tik tada dėkite ant picos. Pvz. baklažanus.
  4. Svarbi tinkama eilės tvarka dedant ingredientus: pirmiausia tepamas padažas, tada dedami kiti ingredientai, sūris ir žalumynai iškepus. 
  5. Naminis padažas visada padarys picą skanesne už kitas. 
  6. Nepagailėkite sūrio. Aš, kaip didelė jo fanė, naudojau tris rūšis vienai picai.

Dvipusė pica su pelėsinių sūriu, kietuoju sūriu bei alyvuogėmis ir itališka Mortadella dešra bei mocarela

Jums reikės:

  • Picos pado 
  • Geros pomidorų pastos 
  • Raudonėlio 
  • Druskos 
  • Pipirų 
  • „VILVI mocarela“ sūrio rutuliuko 
  • Itališkos Mortadella dešros  
  • Kietojo sūrio „VILVI Memel Grand Reserve 18 mėn.“
  • Mėlynojo pelėsinio sūrio „VILVI Memel Blue“ 
  • Jums mėgstamų alyvuogių (gali būti juodosios ir žaliosios)
  • Baziliko
  • Gero tyro alyvuogių aliejus 

Aš picos padą pirkau iš vienos picerijos. Tačiau apačioje pasidalinu ir picos pado receptu, tiems, kurie turi noro ir laiko minkyti ir kočioti.

Mano picos padą tereikėjo išsikočioti. Ir tuomet jau kuriame savo mėgstamą picą:

Pomidorų pastą pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu. Labai svarbu koncentruoto skonio pasta, nes padažas picai labai svarbus ingredientas.

Gaminame dvipusę picą.

Vieną pusę picos patepkite pora šaukštelių pomidorų pastos arba savo naminiu padažu, o kitą alyvuogių aliejumi. 

Picos pusę su pomidorų pasta apdėkite plėšyta Mortadella dešra. Užberkite tarkuoto kietojo sūrio ir dar ant viršaus paplėšykite mocarelos. Pasilikite truputį mocarelos ant iškepusios picos. Tuomet turėsite ir keptos, ir šviežios mocarelos ant tos pačios picos.

Kitą pusę padenkite tarkuotu kietuoju ir mėlynojo pelėsio sūriais, taip pat galite padėlioti alyvuogių.

Nepamirškite iškepus ant pusės su pomidorų pastos padu uždėti baziliko lapelių. Bendrai ant picos dar galite uždėti rukolos. 

Kepimo instrukcija:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite 12-15min. 

SKANAUS! 

Naminio picos pado receptas

Svarbiausia tešloje yra tinkami miltai. “00” tipo itališki miltai yra smulkiau malti nei įprasti miltai. Jie suteiks jūsų tešlai glotnią tekstūrą. 

Jums reikės:

  • 500g “00” tipo itališkų miltų 
  • 325 ml šilto vandens
  • 1 a. š. druskos
  • 6 g sausų mielių 
  • 1 a. š. cukraus  
  • 2 v. š. gero alyvuogių aliejaus 
Gaminimo eiga: 
  1. Miltus, druską persijokite ant švaraus darbinio paviršiaus, viduryje miltų kalnelio padarykite duobutę. 
  2. Į dubenėlį įpilkite 325 ml drungno vandens, suberkite mieles, cukrų ir aliejų, pamaišykite ir palikite kelioms minutėms, tada supilkite į miltų duobutę. 
  3. Pirmiausia po truputį įmaišykite miltus iš šonų. Paskui po truputį sumaišykite vis daugiau miltų. O kai viskas pradeda gerai lipti, švariomis, miltais nuvalytomis rankomis, sumaišykite likusius miltus. Minkykite tol, kol gausite vientisą, elastingą tešlą. 
  4. Įdėkite tešlos rutulį į didelį miltais apibarstytą dubenį ir pamiltuokite jo viršų. Uždenkite dubenį drėgna šluoste ir padėkite į šiltą patalpą maždaug valandai, kol tešla padvigubės.
  5. Dabar tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir šiek tiek išminkykite, kad rankomis išstumtumėte orą – tai vadinama tešlos atmušimu. Jei nenaudosite iškart, galite suvynioti į plėvelę ir laikyti šaldytuve arba šaldiklyje. 
  6. Jei naudosite iš karto, tešlą padalinkite į tiek mažų rutuliukų, kiek norite gaminti picų – šio tešlos kiekio pakanka pagaminti maždaug 3 – 5 vidutinėm picom. 
  7. Kai norėsite ruošti tešlą iš šaldytuvo, reikėtų picas iškočioti maždaug 15–20 minučių prieš jas kepant.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą