Pavasarinės salotos su makaroniukais, keptu upėtakiu, smidrais ir žirnių ankštimis

Žaliosios salotos

Pavasarinės salotos su makaroniukais, keptu upėtakiu, smidrais ir žirnių ankštimis

Pavasaris neatsiejamas nuo šparagų ir gaivos.

#myliusuri paruošė Jums fantastiškas – gaivias ir sveikas salotas su mocarela ir keptu upėtakiu.

Kad mėgstate mocarelos sūrį – aš net neabejoju. O ar mėgstate šparagus?

Įdomu tai, jog baltieji šparagai auginami tamsoje, nes nuo saulės, vykstant fotosintezei, jie tampa žali. Vieni didžiausių šparagų gerbėjų yra vokiečiai. Jie savo šalyje yra įsteigę net šparagams skirtą muziejų.

Gaminame pavasarines salotas:

2 porcijoms salotų jums reikės:

  • 150g upėtakio file 
  • Šiek tiek druskos 
  • 2 česnako skiltelių 
  • 3 citrinos griežinėlių 
  • 160g mažų makaroniukų 
  • ⅓ brokolio 
  • 10 mažų smidrų 
  • Porą saujų žirnių ankščių 
  • 1 v. š. Pesto padažo
  • Sviesto 
  • 1vnt VILVI Mocarelos sūris sūryme 

 

Pirmiausia pasidarykite upėtakį. Orkaitę įkaitinkite iki 180° laipsnių. Upėtakį apibarstykite druska, smulkiai pjaustytu česnaku ir uždėkite citrinos riekeles. Upėtakį įvyniokite į foliją ir kepkite 17 minučių. 

Kol upėtakis kepa, pagal instrukciją išsivirkite makaronus, jei norite al dente, virkite 1 minute mažiau, nei nurodyta ant pakelio. 

Kol upėtakis ir makaronai procese. Pasiruoškite daržoves. Brokolį susipjaustykite. 

Užvirkite puodą su vandeniu, kai vanduo užvirs sumeskite brokolį ir žirnių ankštis, pavirkite 2 minutes, nupilkite vandenį, o daržoves sudėkite į šaltą vandenį, gerai jei jame būtų ir ledukų, taip vanduo išliks šaltas. Daržovės po tokio apvirimo liks traškios. 

Dabar beliko pasiruošti smidrus. Įkaitinkite keptuvę su sviestu, pusę smidrų supjaustykite, pusę palikite pilnų, sviestui ištirpus sudėkite smidrus ir pakepkite kelias minutes, apibarstykite druska. Smidrai turi likti žali ir šiek tiek suminkštėti. 

Išvirusius makaronus, nuliekite šaltu vandeniu. Iškeptą upėtakį supjaustykite nedideliais gabalėliais. 

Į lėkštę dėkite makaronus, brokolius, smidrus, žirnių ankštis, pesto ir viską sumaišykite. Ant viršaus uždėkite lašišos gabalėlius ir plėšytą mocarelos sūrį. 

SKANAUS! 

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą