Mocarela su vitaminu C – greipfrutais, apelsinais bei medaus ir garstyčių padažu

Mocarela su citrusais

Mocarela su vitaminu C – greipfrutais, apelsinais bei medaus ir garstyčių padažu

Mocarela su šviežiais sultingais, saule kvepiančiais pomidorais, gardinta baziliku bei tyru grynu alyvuogių aliejumi…Vasarą.

Mocarela su keptais šviežiais šparagais…Pavasarį.

Mocarela su žavingomis figomis, karamelizuotais balzaminiais burokėliais ar keptais moliūgais…Rudenį.

O žiemą? Žiemą derinkite šį visų mylimą sūrį su sezoniniais vaisiais. Apelsinai, greipfrutai iš Ispanijos ar Italijos Pietų šviežūs ir sultingi mus pasiekia būtent šiuo metų laiku. Vėliau lentynas papildo šie vaisiai ir iš kitų šalių.

Beje, citrusiniuose vaisiuose, apelsinuose, citrinose, greipfrutuose, yra mūsų organizmui itin reikalingo vitamino C, kuris yra ne tik puikus antioksidantas, bet ir labai stiprina mūsų imuninę sistemą.

Priderinau padažą ir pagardą, kuris nustebins mocarelos mėgėjus ir leis į ją pažvelgti ne tik iš pomidoro perspektyvos.

Mocarela su greipfrutais, apelsinais bei medaus ir garstyčių padažu

 

1-ai porcijai jums reikės: 

  • VILVI mocarelos sūrio rutulioko (mozzarella)
  • 1-o apelsino
  • 1-o nedidelio greipfruto
  • 1 a.š. marinuotų garstyčių grūdelių (aš naudojau „Fabrikėlis“ ruoštų, bet galima rinktis ir klasikines)
  • 1 a.š. medaus (ištirpdyti)
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų (arba jeigu turite Tajin meksikietiškų prieskonių, jie puikiai dera su citrusiniais vaisiais)
  • garstyčių daigų
  • šlakelio balzaminio acto

Mocarela su citrusais

Citrusinius vaisius supjaustome griežinėliais, pašaliname visas baltas skūreles ir viduriuką.

Paruošiame padažą iš medaus, trupučio citrusų sulčių bei alyvuogių aliejaus.

Ant vaisių beriame Tajin prieskonius (aitrieji pipirai, joduota druska, žaliųjų citrinų milteliai) arba tiesiog druskos bei pipirų. Taip pat šlakelį balzaminio acto.

Ant mocarelos dedame marinuotų garstyčių grūdelių bei pilame padažą.

Namie neturint garstyčių grūdelių, galite eksperimentuoti. Pvz. į padažą dėti truputį garstyčių, o ant viršaus dėti riešutų ar kanapių sėklų dėl tekstūros, skonio ir gražaus vaizdo.

Skanaus!

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą