Šalta pomidorų sriuba su mocarela

Caprese gazpacho

Šalta pomidorų sriuba su mocarela

Gazpacho / gaspačo – tradiciška ispaniška šaltsriubė, kilusi iš Andalūzijos. Ji labai populiari ir Portugalijoje, ir visoje Lotynų Amerikoje. Įprastai ši sriuba ruošiama iš pomidorų, agurkų, paprikos, česnakų bei vandenyje brinkytos duonos.

Caprese / Kaprio salotos – tai itin lengvas itališkas patiekalas su pomidorais, sūriu mocarela, bazilikais bei alyvuogių aliejumi.

Caprese Gazpacho / Kaprio gaspačo

Jums reikės:

  • 600-700g pomidorų (rekomenduoju maišyti geltonus, oranžinius ir raudonus, įvairių dydžių ir rūšių)
  • 0.5 a.š. Maldon druskos
  • 0.25 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. balto vyno arba balzamiko acto
  • geros saujos bazilikų lapelių
  • ¾ puodelio gero tyro alyvuogių aliejaus
  • kelių riekelių šviesios ciabattos ar kitos panašaus stiliaus duonos
  • 1-2 vnt mocarelos iš „Vilkyškių“
  • keleto pinijų riešutų

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruoškite bazilikų aliejų. Į trintuvą sudėkite šviežius bazilikų lapelius. Juos sutrinkite. Be abejo, galite ir sukapoti. Į nepakartojamą kvapą išskyrusius bazilikus pilkite alyvuogių aliejaus.

Mėgstamą šviesią itališką duoną suplėšykite gabaliukais. Juos, apšlakstę alyvuogių aliejumi, pašaukite į 200 laipsnių kaitros orkaitę 10-iai minučių.

Gaminame gaspačo. Pomidorus galite perpjauti per puse, mano Bosch VitaBoost  yra toks galingas, kad to daryti nebuvo būtina.

Sudėkite įvairių spalvų pomidorus. Jeigu naudosite daugiau gelsvų ir oranžinių – šaltsriubės spalva bus itin graži ir šiltai persikinė.

Prieš trinant berkite Maldon druskos, nepagailėkite juodųjų pipirų (aš mėgstu Tellicherry), pilkite šaukštelį balzamiko ar balto vyno acto.

Junkite trintuvą.

Gardinkite šaltsriubę bazilikų aliejaus šlakeliais (ir papuoš, ir priduos reikalingo skonio), plėšykite mocarelos sūrį, jo nepagailėkite taip pat.

Dėkite duonos gabalėlius, pabarstykite pinijų riešutais ir papuoškite baziliko lapeliais.

 

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą