Pikantiški cukinijų blyneliai su pelėsiniu sūriu ir šonine

Cukinijų blyneliai

Pikantiški cukinijų blyneliai su pelėsiniu sūriu ir šonine

Šiaip dar būtų galima pasiginčyti, kas degustacijoje užimtų pirmą vietą – ar bulviniai blynai, ar visgi šie blynai, kuriuos dar užsikandi su lydytu sūriu su mėlynaisiais pelėsiais.

Kviečiu išbandyti!

Pikantiški cukinijų blyneliai su pelėsiniu sūriu ir šonine

2-3-ims porcijoms reikės:

  • 1-os vidutinio dydžio cukinijos
  • Šaltai rūkytos Švarcvaldo šoninės 40g dviems / 80g keturiems
  • 80g sūrio „Memel Blue“ su mėlynaisiais pelėsiais „Vilkyškių pieninės“
  • 1 skiltelės česnako
  • 4 š. miltų
  • 2-ų kiaušinių
  • 0.5 a.š. kepimo miltelių
  • krapų
  • petražolių
  • druskos
  • pipirų

Gaminimo eiga:

Stambia tarka sutarkuojame cukinijas. Jas reiktų nusunkti – pilkite ant jų šaukštelį druskos ir palikite kelioms minutėms.

Nuspaudžiame jas (rankomis arba naudokitės rėčiu).

Cukinijos tarkius sumaišome su kiaušiniais.

Susipjaustome petražoles, krapus ir sukapojame česnako skiltelę. Viską taip pat beriame į tešlą.

Tuomet smulkiais gabaliukais dedame „Memel Blue“ sūrį su mėlynaisiais pelėsiais. Viską dar gerai sutriname šakute.

Beriame miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi būti tiršta, į per skystą tešlą dar berkite truputį miltų. Nepamirškite ir žiupsnelio juodųjų pipirų. Druskos pilti papildomai nesiūlau, nes ganėtinai ryškaus prieskonio suteikia „Memel Blue“.

Keptuvėje pakepame Švarcvaldo šoninę. Ji turi būti traški. Keptuvėje įkaitiname ir kepame suformuotus blynelius.

Padažui puikiai tinka lydytas sūris „Memel Blue“ su mėlynaisiais pelėsiais. Galima dar gausiai pagardinti šviežiais žalumynais – petražolėmis ar krapais.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą