Pusrytinė (ir ne tik) meksikietiška burrita su sūriu, trintu avokadu ir plaktais kreminiais kiaušiniais

Pusrytinė (ir ne tik) meksikietiška burrita su sūriu, trintu avokadu ir plaktais kreminiais kiaušiniais

Burritos yra labai populiarus Tex-Mex virtuvės patiekalas, jis itin paplitęs visose Jungtinės Amerikos Valstijose. Dažnai jos pasirenkamos pusryčiaujant arba vakarieniaujant.

Burritos gali būti su įvairiais pagardais: skirtinga mėsa, sūriais, daržovėmis, užtepėlėmis, skirtingais padažais bei salsomis.

Vardu burritos, nes?

Burrito išvertus iš ispanų kalbos reiškia mažas asiliukas (angl. “little donkey”). Šis pavadinimas kilo nuo to, jog vienas meksikietis vardu Juan Mendez, Chihuahua mieste pardavinėjo maistą iš vežimo, kurį tempė asiliukas. Kad maistas išliktų šiltas, jis jį įsukdavo į tortiliją. Jo patiekalai išpopuliarėjo žaibo greičiu, mat juos buvo itin patogu valgyti.

Aišku, kaip ir visose istorijose yra ir kitų burritos atsiradimo variantų…

Klasikinės Tex-Mex Burritos

Klasikinės burritos būna pripildytos ryžiais, pupelėmis, daržovėmis, mėsa, sūriu ir kalendra. Kai kurių pagrindas būna salota, kai kurių gvakamolės ar grietinės / jogurto pertepimas.

Žinoma, burritos turi tiek variacijų, jog gali įtikti kiekvieno skoniui. Mes imkime ir pasigaminkime su pelėsiniu sūriu ir plaktais kreminiais kiaušiniais.

Pusrytinė (ir ne tik) burrita su trintu avokadu, sūriu, kepta kiaušiniene ir pupelėmis

Dviems porcijoms reikės:

  • 2-jų tortilijų
  • 100g konservuotų raudonųjų pupelių
  • avokado
  • šlakelio laimo sulčių
  • 5 kiaušinių
  • lydyto sūrio „Memel Blue“ su mėlynaisiais pelėsiais „Vilkyškių pieninės“
  • 50g sūrio „Memel Blue“ su mėlynaisiais pelėsiais „Vilkyškių pieninės“
  • kalendros
  • druskos
  • pipirų
  • gabalėlio sviesto

Gaminimo eiga:

Pasiruoškite visus ingredientus.

Avokadą išimkite šaukštu, jį sutrinkite šakute, pilkite šlakelį laimo ar citrinos sulčių, berkite druskos ir pipirų.

Pasiruoškite kalendrą, pupeles, sūrį.

Puode ar keptuvėje pasiruoškite plaktus kiaušinius. Pridedu instrukciją štai čia.

Ant tortilijos tepkite lydytą sūrį, tuomet avokadą, dėkite pupeles, pelėsinio sūrio gabaliukus ir plaktą kiaušinienę.

Sukite ją kaip voką. Pridedu nuorodą į video pamokėlę (spausti čia).

Burritą dėkite į įkaitintą keptuvę ir po 40s pašildykite iš abiejų pusių. Taip ji taps traški ir maloniai šilta.

Jį puikiai tiks pusryčiams, į pikniką ar net neštis pietums į darbą.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą