Myliu sūrį švenčia dviejų metų gimtadienį. Skelbiami TOP 10 straipsniai ir receptai

Myliu sūrį švenčia dviejų metų gimtadienį. Skelbiami TOP 10 straipsniai ir receptai

Prieš du metus su „Vilkyškių pienine“ paleidom šitą nuostabų tinklaraštį. Bent man nuostabų. Mat jis atveria tiek kūrybinių čakrų, kur tu net pagalvot negalėjai, jog galėtum šakšukoj panaudoti sūrį su mėlynuoju pelėsiu ar mocarela drąsiai derinti su kiviu.

Aprašyme, kodėl jis atsirado, dviračio neišradinėsiu, bet sekcija „APIE“, manau, puikiai tai ištransliuoja:

„Aš nesu joks graužikas, bet.

Turiu su šia gimine panašumų. Tiksliau, – vieną. Mes abi – mylim sūrį.

Kartais kai vistiek bandau įtilpti į per mažus džinsus, liepiu sau sumažinti sūrio vartojimą. Bet tik užuodžiu jį ar atsikandu mažytį gabalėlį, suprantu, kad aš niekada nenoriu su juo išsiskirti. Save guodžiu tuo, kad visi labai dailūs pietiečiai, elegantiški ir išlaikyti šiauriečiai bei smagūs vidurio pasaulio gyventojai dievina sūrį. Ir atrodo laimingai bei gerai!

Nors danai, vieni laimingiausių Pasaulio gyventojų (tai įrodyta oficialiai), teigia, kad laimė truputuką susijusį ir su saldumynais, mat patys suvartoja bene daugiausia saldumynų Europoje, gal ir nėra visai teisūs. Man atrodo (irgi oficialiai), kad ne saldumynuose yra laimė. Laimė yra sūryje.“

Plačiau apie tai:

Apie myliusuri.lt

O jeigu norite daugiau įkvėpimo šiam #myliusuri tinklaraščiui, štai interviu, talpintas „Lamų Slėnyje“.

2-ų metų proga surinkau TOP receptus ir pridedu jų visų nuorodas:

#10

Kūkū, ar yra tokių, kas nemėgsta pusryčių tobulų?

„Tobuliems pusryčiams – žalioji šakšuka (shakshouka) su mėlynojo pelėsio sūriu„.

#9

Amžina klasika – sūrių lenta ir įvairūs pagardai šalia jų.

„Sūrių lenta, kuriai neįmanoma atsispirti“.

#8

Tiks ir pusryčiams, tiks ir užkandai, tiks ir piknikui – beigeliai su skirtingais pagardais ir varškės užtepėlėmis.

„Jums beigelių su kumpiu, lašiša ar trintu avokadu ir ridikėliais?“.

#7

Nors šitą receptą kūriau šv.Velykoms, čia tikrai yra top įdaryti kiaušiniai. Ir iš esmės šis patiekalas tinka užkandai – žiemą vasarą, rudenį ar pavasarį. Nebijokit pasižaisti su pagardais pagal sezoną. Bet sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“ nepamirškite, o majonezą keiskite lydytu sūriu su mėlynaisiais pelėsiais.

„Įdaryti kiaušiniai su sūriu“.

#6

„Pjauti, laužti, plėšti, trupinti, skusti ar skaldyti? (PLIUS sūrių peilių gidas)“, – tikiu, kad ne vienam palengvino tikrą sūrių ragavimą.

#5

Uogas dažnai sutiksime tarp top, ne išimtis ir čia: „Sūris ir braškės. Net 5 receptai ir idėjos saldesniam gyvenimui“.

#4

Figos yra labai geidžiamas ir patrauklus vaisius. Ne veltui receptai su figomis susilaukė tiek dėmesio. „Gražus ruduo su figomis, kriaušėmis ir sūriu“ – rasite čia.

#3

„Šis itališkas baklažanų apkepas su mocarela ir kietuoju sūriu įkvėptas “Parmigiana di melanzane”. Galiu čia rašyt nerašius apie jį ir bandyt įkalbinėti padaryti, bet sakau, – jūs tiesiog pabandykit“, – cituoju pati save.

„Itališkas baklažanų apkepas su mocarela ir kietuoju sūriu“.

#2

Visus receptus savo populiarumu aplenkė naminė, itin lengvai paruošiama „Naminė duonelė su sūriu ir svogūnais“.

#1

Top top top skaitomiausias straipsnis yra „Sūrių gidas – klasifikacija ir populiariausios rūšys“. Jame pasakoju pagal ką sūriai klasifikuojami ir atskleidžiu jų pagrindines charakteristikas.

O daugiau visko rasite mano Instagram paskyroje:

https://www.instagram.com/myliusuri/

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą