Naminė duonelė su sūriu ir svogūnais

Duona su sūriu ir svogūnais

Naminė duonelė su sūriu ir svogūnais

Galvoju, ar aš čia prisiskaitau prie tų, kurie pasidavė karantino duonos kepimui…Mano visas Instagram’as ir facebook lūžo nuo naminės duonos nuotraukų. Ją kepė visi – garsūs šefai ir tie, kas tik dabar atrado virtuvę.

Šią duoną kepdavau seniai, ją 2015-ais esu radusi viename kulinariniame žurnale. Ir taip nugulo ji pas mane į kulinarinį sąsiuvinį, ir taip ji tapo mano vizitine duona.

Kepėm per Velykas, kepam dabar ir dar tikrai kepsim.

Siųskit draugams!

Tai geriausias pyragas! Na, tik nesaldus. Aišku, ji puikiai tinka kaip garnyras prie patiekalų, pusryčiams su frittata arba bandelė Benedikto kiaušiniams.

Minkšta duona su sūriu ir svogūnais – prie alaus, po Benediktais ar tiesiog gardžiam valgymui

Duonelei reikės:

  • svogūno
  • 50ml šilto vandens
  • 75ml grietinėlės
  • 210g miltų (aš naudojau tris dalis kvietinių ir vieną dalį rūpių kvietinių)
  • 5g sausų mielių
  • 50g sūrio „Prussia“
  • poros šaukštų cukraus
  • druskos
  • aliejaus
  • čiobrelių

Gaminimo eiga:

Sumaišome šiltą vandenį ir grietinėlę, pilame šlakelį aliejaus, sausas mieles ir cukrų.

Viską gerai išmaišome, kad mielės pabustų.

Kai viskas ištirpsta, pilame miltus, įtarkuojame sūrį „Prussia“. Jį renkuosi, nes suteikia dar švelnaus grietinėliško, riešutiško skonio.

Svogūnus patroškiname keptuvėje su sviestu arba aliejumi.

Juos dedame į tešlą.

Tešlą kildiname 50 laipsnių temperatūroje orkaitėje 30-40min ar kokioje šiltoje vietelėje dvi tris valandas. Man puikiai pasitarnavo šildomos grindys.

Formuoju bandeles ir jas sujungiu į vieną kepalą.

Kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje 15-17min apibarsčius čiobreliais (šiaip dedu čiobrelių ir į tešlą).

Štai gardi, tiesiog pulsuojanti duonytė jūsų!

Idėja:

Pabandykite išsikepti bandelių ir ant jų pateikti Benedikto kiaušinius!

Kaip teisingai išsivirti kiaušinį be lukšto rasite čia:

https://www.dervynas.lt/2019/02/kaip-issivirti-kiausini-be-luksto-poached-egg/

1 Komentaras/ai
  • Diana
    Parašytas 20:58h, 21 gegužės Atsakyti

    Taip kurybingai ir paprastai pateiktos idejos ikvepia gaminti. Aciu, miela Urte, kad dalinates savo atradimais. Kurybines sekmes🙏.

Palikite komentarą