
05 Bal Jums beigelių su kumpiu, lašiša ar trintu avokadu ir ridikėliais?
Ar žinote, kuo garsus ir išskirtinis yra beigelis?
Beigeliais garsėja žydų virtuvė. Tai didelis riestainis – apvalaus arba pailgo žiedo formos kepinys
Beigeliai gali būti tuščiaviduriai arba su įdariais. Nors jie buvo gaminami ir prieš kelis šimtus metų, visgi jie labai išpopuliarėjo JAV apie 1900-uosius metus per brunchus. Bene populiariausia juos pertepti tepamu kreminiu sūriu. Taip pat buvo gardinami lašiša, kaparėliais, raudonuoju svogūnu.
Izraelyje jie gardinami įvairiai – primena didelius sumuštinius, kurie vadinami „beigel toast“.
Traškios išorės ir tąsaus minkšto vidaus paslaptis yra tai, jog beigeliai, prieš kepant yra apverdami. Gerą ir kokybišką beigelį būtent pagal šiuos požymius ir reiktų atpažinti. Be abejo, dar tas šviežias kepinio kvapas yra neatsiejama jo dalis.
Kepti beigelius patiems – gal kiek ir iššūkis, tačiau jų galima įsigyti, pasirūpinti pagardais ir surengti tikrą šventinę pusryčių puotą visai šeimai.
Šiuos beigelius įsigijau „Beigelių krautuvėlėje“ Vilniuje.
Keturi gardūs pusrytiniai beigeliai
Beigelis su kumpiu ir pomidorais
Jums reikės:
- „Vilkyškių pieninės” varškės užtepėlės su džiovintais pomidorais ir bazilikais
- Mėgstamo kumpio (aš rinkausi Prosciutto)
- Įvairių spalvų mažų pomidoriukų
- Salotos lapo
Beigelis su lašiša ir žalumynais
Jums reikės:
- „Vilkyškių pieninės” varškės užtepėlės su žalumynais
- Sūdytos lašišos
- Rukolos
- Agurkų
- Krapų
- Skiltelės citrinos apšlakstyti lašišą
Beigelis su lašiša ir žalumynais
Jums reikės:
- „Vilkyškių pieninės” varškės užtepėlės su džiovintais pomidorais ir bazilikais
- Trinto avokado (sutrinkite šakute, berkite druskos, pipirų, įspauskite truputį citrinos sulčių)
- Ridikėlių
- Kanapių sėklų
Keturių skonių Beigelis
Jums reikės:
- Visko, kas išvardyti aukščiau
Gaminimo eiga:
Tepkite mėgstamą varškės užtepėlę ir gardinkite nurodytais ingredientais.
Arba pažaiskite „susikurk savo beigelio sumuštinį“ žaidimą: sudėkite įvairius ingredientus ant pusryčių stalo ir tegul kiekvienas pasidaro savo mėgstamą patiekalą!
Komentarų dar nėra