Saldžios bulvės su humusu, trintu avokadu, mocarela arba sūriu su mėlynuoju pelėsiu

Saldžios bulvės su humusu, trintu avokadu, mocarela arba sūriu su mėlynuoju pelėsiu

Šitą saldžią bulvę, įdarytą su vienais mano mėgstamiausių ingredientų, nemeluosiu, buvau suplanavusi pagaminti nuo praeitų metų sausio. Vis tempiau tempiau, laukiau tinkamo momento, nes žinojau, kad bus labai skanu.

Žinot, kai žinai, kad bus labai skanu, pasigaminsi, suvalgysi ir baigsis laukimas? Tai va, čia su šiuo receptu ta pati istorija.

Skanu, sveika, sotu, jauku, lengva ruošti ir gražu.

Nepamiršk į savo karantino krepšelį įsidėti saldžių bulvių, avokado, avinžirnių ir sūrio, aišku.

Saldžios bulvės su naminiu humusu, trintu avokadu ir sūriais

Jums reikės 2-iems:

  • dviejų saldžių bulvių
  • humuso (žemiau pasidalinsiu ir naminio humuso receptu)
  • prinokusio avokado
  • kelių virtų avinžirnių
  • svogūnų laiškų
  • mėlynojo svogūno
  • „Vilkyškių pieninės“ sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
  • „Vilkyškių pieninės“ mocarelos
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus

Gaminimo eiga:

Saldžias bulves išvirkite. Čia kaip ir su tradicininėm bulvėm – įkišat šakute, jeigu minkšta – vadinasi išvirė.

Pasidarykite naminį humusą. Nepatyngėkit, patikėkit, ne tik su bulvėm valgysit.

Čia receptas:

Humusas pagal tikrą izraelietišką receptą

Avokadą šaukštu nuimkite nuo odelės. Tuomet sutrinkite šakute, barstykite druskos ir pipirų, pilkite šlakelį citrinos sulčių.

Supjaustykite svogūnų laiškus ir mėlynuosius svogūnus.

Bulvę išskaptuokite, dėkite humusą, dėkite virtus avinžirnius. Tuomet tepkite trintą avokadą.

Kantriai ant vidutinės ugnies sukepkite grybus su svogūnais ir salierais.

Tuomet barstykite smulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, ant kitų – mocarelos.

Barstykite gausiai svogūnais, galite uždėti mėgstamų žolelių – krapų, bazilikų.

Idėja:

Nemėgstate grybų? Keiskite juos kumpiu arba lašinukais.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą