Sočios lęšių salotos su mocarela, glazūruotomis morkomis ir burokėliais azijietiškai

Sočios lęšių salotos su mocarela, glazūruotomis morkomis ir burokėliais azijietiškai

Sočios ir sveikos lęšių salotos su mocarela, glazūruotomis morkomis ir karamelizuotais burokėliais

Jums reikės 2-ims porcijoms:

  • stiklinės lęšių
  • 250g mažų virtų burokėlių
  • 200g mažų morkyčių
  • petražolių
  • kalendros
  • ryžių acto
  • sojos
  • sezamų aliejaus
  • rudojo cukraus
  • 200g mocarelos iš “Vilkyškių pieninės”
  • arba sūrio su mėlynuoju pelėsiu “Memel Blue” iš “Vilkyškių pieninės”

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Gaminimo eiga:

Išsivirkite lęšius. Juos užpilkite vandeniu, galite berti čiut druskos (aš nenaudojau) ir virkite. Aš rinkausi žaliuosius, jie aromatingi ir švelnaus skonio. Tinka puikiai salotoms, nes išvirti nepraranda formos. Juos reikia irti apie 35-40 minučių santykiu 1:3 (lęšiai:vanduo).
Per tą laiką pamarinuojame morkas ir burokėlius.
Morkas pavirkite 5-8 min, kad truputį suminkštėtų.
Burokėlius supjaustykie griežinėliais arba kubeliais.
Iš ryžių acto, sezamų aliejaus bei sojos paruoškime marinatą. 3 šaukštai sojos padažo, 2 šaukštai sezamų aliejaus, 3 šaukštai ryžių acto. Galite įspausti česnako. Kas mėgstate aštriau – įberkite truputį čili miltelių, kas egzotiškiau – rinkitės kiniškų prieskonių mišinį.
Morkas ir burokėlius apipilkite marinatu ir palaikykite 20-30 minučių.
Įkaitinkite keptuvę, jeigu turite grilių – dar geriau. Morkas ir burokėlius kepkite iki kol gražiai glazūruosis. Galite tai daryti ir orkaitėje. Užtenka 15-20min orkaitėje, nes daržovės turėtų išlikti traškios ir nesukepusios.
Tuomet dėkite lęšius, paruoštas daržoves, gardinkite petražolėmis ir kalendra, plėšikyte mocarelą arba gardinti „Memel Blue“ sūriu su mėlynuoju pelėsiu.
Skonių variacijos
Į dėžutę į darbą susirinkau visus ingredientus ir papildomai įsidėjau tepamo sūrio su „Memel Blue“ – irgi puikiai susivalgė greta.
Jeigu nemėgstate aziejitiško kartumo, keiskite sezamų aliejų į jūsų mėgstate.
O jeigu išvis nenorite jokių azijietiškų motyvų, burokėlius ir morkas glazūruokite su balzaminiu actu ir ruduoju cukrumi.
Komentarų dar nėra

Palikite komentarą