Vietoj deserto, po vakarienės, užkandžiavimui – saldi sūrių, lenta

Vietoj deserto, po vakarienės, užkandžiavimui – saldi sūrių, lenta

Labai daugelyje šalių yra tokia graži tradicija ir, net sakyčiau, įprotis – po vakarienės vietoj deserto arba po deserto pateikti įvairių sūrių su džemais bei kitais pagardais. Įveskime ją ir pas mus!

Be abejo, tokia sūrių lenta, kuria pasidalinsiu, puikiai tinka ir draugų ar šeimos susibūrimams bei užkandžiavimui – laimės ras ir smaližiai, ir tiesiog užkietėję sūrio mylėtojai.

Kaip pasirinkti sūrius?

Aš siūlau į viską žvelgti paprastai ir rinktis tiesiog skirtingas 3-6 sūrių rūšis, kaip pavyzdžiui:

  • vieną ar du sūrius su pelėsiu (su mėlynuoju, be abejo „Vilkyškių“ „Memel Blue“, ar baltuoju)
  • šviežią minkštąjį sūrį, pvz. mocarelą
  • puskietį, pvz. pikantiškus „Vilkyškių“, ypač tiks „Basilis“ su bazilikais
  • kietąjį, aš renkuosi švelnų „Vilkyškių“ „Prussia“
  • varškės sūrį
  • ožkos pieno sūrį

Mano sūrių lentos trijulė:

  1. Sūris su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“
  2. Mocarela
  3. Kietasis sūris „Prussia“

Tiesiog norėjau parodyti, kad ir su trimis sūriais galima padaryti žavingą sūrių lentą. O triukas tame, jog visus pjausčiau skirtingai. Kietąjį pateikiau gabaliukais ir skustą, su mėlynuoju pelėsiu supjausčiau kubeliais ir palikau gabaliuką pjauti savarankiškai, mocarelą paplėšiau ir palikau gabaliuką.

Sūrių lentos papildomi priedai ir pagardai:

Vaisiai ir uogos:

  • Figos
  • Braškės
  • Melionas
  • Konservuoti ananasai
  • Puikiai tiks ir kriaušės, persikai

Džiovinti vaisiai ir riešutai:

  • Kokosų drožlės
  • Džiovinti greipfrutai
  • Džiovinti obuoliai
  • Džiovinti persikai
  • Džiovinti rabarbarai
  • Sūdyti ir saldūs migdolai
  • Anakardžiai ar kiti mėgstami riešutai

Kiti pagardai:

  • Imbieriniai ar kiti mėgstami saldūs sausainukai
  • Neatsispyriau ir įdėjau sūrių krekerių, kurie puikiai suderėjo su džemais
  • Iškepkite sūrio sausainių

Džemai:

  • Obuolienė
  • Aviečių uogienė ar džemas
  • Vyšnių uogienė
  • Figų džemas
  • Apelsinų džemas

Šokoladai:

  • Pieniškas šokoladas (rinkausi su apelsinu)
  • Juodasis šokoladas 55%
  • Juodasis šokoladas 85%

Drąsiai galite rinktis ir kitus savo mėgstamus priedus bei vaisius ir uogas atsižvelgdami pagal sezoną.

Aš siūlau ragauti ir atrasti naujus derinius, tačiau pasidalinsiu keliais atrastais skoniais bei patarimais.

Keli sūrių ir pagardų deriniai:

  1. Sūris su mėlynuoju pelėsiu + obuolienė, figų džemas, aviečių, vyšnių uogienės, medus, graikiniai riešutai, džiovinti persikai, 85% juodasis šokoladas
  2. Mocarela + braškės, figos, melionas, medus, džiovinti greipfrutai, pieniškas šokoladas, aviečių džemas
  3. Kietasis sūris „Prussia“ + figos, migdolai, imbieriniai sausainiai, sūrus krekeriai, 55% šokoladas, obuolienė
Komentarų dar nėra

Palikite komentarą