Itališkas baklažanų apkepas su mocarela ir kietuoju sūriu

Itališkas baklažanų apkepas su mocarela ir kietuoju sūriu

Šis itališkas baklažanų apkepas su mocarela ir kietuoju sūriu įkvėptas “Parmigiana di melanzane”. Galiu čia rašyt nerašius apie jį ir bandyt įkalbinėti padaryti, bet sakau, – jūs tiesiog pabandykit.

Net mano sesės vyras pavalgęs pamiršo, kad nebuvo vakarienėje mėsos…

Itališkas baklažanų apkepas su mocarela ir kietuoju sūriu

Jums reikės:

  • 4 baklažanų
  • 400g (1 skardinės) konservuotų pomidorų
  • 1-2 rutuliukų mocarelos (kiek jos norisi)
  • 1 mėlynojo svogūno
  • 6 skiltelių česnako
  • tarkuoto kietojo sūrio – aš beriu “Žalgirį” ir “Prussia” iš “Vilkyškių pieninės”
  • šviežio baziliko lapelių
  • aliejaus kepimui
  • raudonėlių
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Supjaustykite baklažanus riekelėmis, apibarstykite druska ir uždengite popieriniu rankšluoščiu – baklažanų skystis išssiskirs ir jie nebus tokie vandeningi.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, į keptuvę dėkite jau susmulkintą mėlynąjį svogūną, nuluptas česnako skilteles, pagardinktie druska ir raudonėliais. Viską kepkite apie 1-2 min, kol daržovės suminkštės.
Supilkite konservuotus pomidorus į keptuvę, įberkite druskos, pipirų, kad skonis susibalansuotų. Tada visą padažą troškinti 15min ant mažos ugnies. Jeigu jaučiama, kad trūksta prieskonių – pridėkite papildomai, nepamirškite padažui išsitroškinusi įberti smulkintų šviežio baziliko lapelių.
Kol padažas troškinasi, įkaitinkite keptuvę ir lengvai apkepkite kiekvieną baklažano riekelę, apytiksliai po 1 min iš abiejų pusių.
Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir pradėti gražiai sluoksniuoti apkepą kepimo inde tokia eiga: sluoksnis pagrindui turi būti pomidorų padažo, tuomet berkite tarkuoto kietojo sūrio, aš bėriau truputį “Žalgirio” ir “Prussia”, tuomet dėkite sluoksnį baklažanų, tada dar kartą kietojo sūrio ir mocarelos. Viršutinis sluoksnis turi būti kietojo sūrio.
Paruoštą apkepą šauti į orkaitę ir kepti 25minučių.
Ir voilia. Bon apetit!
Komentarų dar nėra

Palikite komentarą