Brunch’as su varškės užtepėlėmis: trys receptai ir vartojimo komplektai

Brunch’as su varškės užtepėlėmis: trys receptai ir vartojimo komplektai

Juk kaip smagu su šeima, bičiulais, mylimuoju ar tiesiog vienam pačiam skaniai ramiai ir lėtai papusryčiauti. Vėlyvai. Taip, šį kartą apie vėlyvųjų pusryčių stalą, kuris truputį kitoks nei Benedikto kiaušiniais ir omletu nukrautas, bet irgi visiškai puikus. Karaliauja – varškės užtepėlės: su žalumynais, su česnakais ir su džiovintais pomidorais bei bazilikais.

Smørrebrød arba tiesiog sumuštinis su silke ir kiaušiniais

Daniškas sumuštinis vadinamas – Smørrebrød. Beje, jo populiarumas taip sparčiai auga, kad juo keičiami ir #avocadotoast (skrebučiai su trintu avokadu) ar net burgeriai. Smørrebrød gaminamas iš ruginės duonos, sviesto ir šaltos sūdytos, rūkytos ar keptos mėsos. Mėsa gali būti keičiama žuvimi ar krevetėmis. Pagrindinis sumuštinio akcentas – pilno grūdo duona. Būtent nuo jos priklauso sumuštinio maistinė vertė.

Beje, mūsų kraštas irgi labai garsėja atvirais sumuštiniais, tad toks sumuštinukas su silkute, manau, – patiks kiekvienam. O kadangi silkė ir taip rieboka, tai įprastą sviestą keiskite varškės užtepėle su česnakais. Nepamirškite krapų ir kiaušinio!

Jums reikės:

  • Mėgstamos ruginės duonos
  • „Vilkyškių pieninės” varškės užtepėlės su česnakais
  • mėgstamos silkės
  • kietai virto kiaušinio
  • krapų

Brusketos su pomidorų bei bazilikų salotomis

Pomidorų ir bazilikų derinys yra ant tiek geras, kad jis pats su savim labai dera.

Jums reikės:

  • Čiabata duonos
  • „Vilkyškių pieninės” varškės užtepėlės su džiovintais pomidorais ir bazilikais
  • pomidorų
  • bazilikų
  • alyvuogių aliejaus
  • balzamiko acto
  • druskos
  • pipirų

Kelias minutes pakepkite čiabatą, tepkite varškės užtepėlę su džiovintais pomidorais ir baziliku.

Mėgstamus pomidorus atskirai indelyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi, šlakeliu balzaminio acto, druska, pipirais ir smulkintu šviežiu baziliku.

Necezario, bet Cezario skonio salotos

Jums reikės:

  • Icerberg salotų
  • Romėniškų salotų
  • Kokių nors garbiniuotų salotų (rinkausi Frissee)
  • Kietojo sūrio pabarstymui (naudojau “Prussia”, ji susmulkinau blenderiu)
  • Poros šaukštų grietinės (liesos, nes reikia skystesnės)
  • Šaukšto Dižono garstyčių
  • Šaukštelio citrinos sulčių
  • Vorčesterio padažo
  • Keleto ančiuvių
  • Vištienos filė (marinatui vorčesterio padažo, žuvies padažo, grietinės, citrinos, sojos)
  • Aliejaus kepimui
  • Skrudintos arba ne bet kokios mėgstamos duonos
  • „Vilkyškių pieninės” varškės užtepėlės su česnakais

Gaminimo eiga:

Krūtinėlę pamarinuokite su vorčesteriu, žuvies padažu, grietine, soja ir citrinos sultimis (negailim visko). Jeigu turite laiko, palaikykite ilgiau.

Salotas, aišku, nuplautas suplėšikite ir dėkite į lėkštę.

Ruoškite padažą, į jį įeina: grietinė, garstyčios, citrinos sultys, ančiuviai. Vorčesterio pagal skonį.

Vištos kepimas:

1variantas. Kepkite ant labai karštos ugnies, gerai paskrudinkite, po to pamažinkite ugnį. Absoliučiai visur aplink prisitaškė, bet buvo skaniau. Tirpo burnoj.

2variantas. Galima kepti uždengus dangčiu. Neprisitaškė, irgi buvo labai minkšta, bet man po atviru dangum kepta patiko labiau.

Tuomet ant salotų dedame vištą, ančiuvių (aišku, ne visi juos mėgsta), tarkuoto sūrio, skrudintos duonelės ir po šaukštą varškės užtepėlės su česnakais – priduos pikantiškumo.

Blyneliai su cukinija, krapais bei varškės užtepėle su žalumynais

Ruošiame savo mėgstamą blynų tešlą: aš naudoju kiaušinį, dedu miltų, pilu vandens ir šlakelį kefyro arba gazuoto mineralinio vandens – taip jie tampa puresni.

Tuomet pritarkuoju cukinijos ir dedu krapų. Kepimas pats elementariausias – ant aliejaus arba sviesto keptuvėje. Puikiai dera su „Vilkyškių pieninės” varškės užtepėlės su žalumynais. Beje, ši puikiai tinka ir graužti su cukinijų, agurkų ar salierų šiaudeliais.

Skanaus gyvenimo!

Čyz!

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą