Mocarela, Kaprio salotos ir dar kelios interpretacijos

Mocarela, Kaprio salotos ir dar kelios interpretacijos

Jeigu atvirai, aš nežinau dar vieno tokio sūrio, kurį mėgsta, dievina ir dėl kurio alpsta visas pasaulis. Man asmeniškai šis sūris yra pats seksualiausias sūris (jeigu taip padoru kalbėti apie sūrį). Ir jis yra pavadinimu – mocarela.

Mocarelos kilmė – Pietų Italija. Gaminama ji iš karvės pieno, naudojant specialią sukimo ir pjaustymo metodiką. Mocarela priskiriama šviežių sūrių kategorijai. Esti dar ir kelios rūšys:

  • Mozzarella
  • Mozzarella, skirta masinei gamybai – ji kietesnė, ilgesnio galiojimo laiko ir stangresnės tekstūros
  • Mozzarella di Bufala – gaminamas iš buivolės pieno;
  • Burrata – iš išorės atrodo lyg mocarela, tačiau šis sūris viduje yra minkštesnis, pripildytas grietinėlės;
  • Mozzarella affumicata – rūkyta mocarela, dažniausiai rūkoma ant medienos čipsų arba rūkykloje;
  • Scamorza – mocarelos puseserė, kuri gaminama labai panašiai, tačiau būna sausesnė ir tampresnė, dažniausiai rutuliuko arba kriaušės formos.

Turbūt labiausiai žinomas patiekalas, kuris daromas su mocarela yra Kaprio salotos. Šios salotos ruošiamos iš mocarelos, pomidorų, bazilikų, druskos bei alyvuogių aliejaus.

Be abejo, mocarela tradiciškai keliauja ant picų (pica Margarita ir visos kitos), į pastas, sumuštinius ir dar visur kur.

Pas mane irgi! Kadanagi aš ją tikrai dievinu, kaip jau supratote, esu atradusi tokių interpretacijų, kaip:

  • mocarela su figomis, pomidorais (raudonais ir geltonais), figomis, rukola, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi
  • mocarela su bananais, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais
  • mocarela su kiviais ir braškėmis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais
  • virta saldi bulvė su ant viršaus plėšyta mocarela ir humusu
  • grikiai su mocarela
  • aišku, visos pastos su mocarela
  • sumuštiniai su pesto ir mocarela
  • kruasanai su mocarela

Ir galybę viso ko! Na, o jums įdedu dar du „paprasčiau nebūna“ variantus. Labai skanius ir labai gražius.

Kaprio salotos (ir pateikimo interpretacijos)

Jums reikės:

  • Mocarelos (naudojau smulkintą „Vilkyškių pieninės”)
  • Mėgstamų pomidorų
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Kokybiško alyvuogių aliejaus
  • Baziliko
  • (Pesto)

Gaminimo eiga:

Klasiškai mocarelą reiktų pjaustyti griežinėliais, pomidorus taip pat, pabarstyti druska, dėti bazilikų ir pilti tyro gero alyvuogių aliejaus.

Man labiau patinka plėšyta mocarela, tad aš gausiai pripjaustau mėgstamų pomidorų, pridedu plėšytos mocarelos, nepagailiu alyvuogių aliejaus, pipirų, drusko, bazilikų ir dar papildomai dedu pesto.

Kruasano sumuštinis

Prapjaukite šviežų kruasaną ir tokį įdarą įdėkite į jį. Jeigu mėgstate – papildomai įkiškite kumpio.

Mocarelos, kumpio ir persikų užkandis

Jums reikės:

  • Mocarelos (naudojau smulkintą „Vilkyškių pieninės”)
  • Persikų
  • Mėgstamo kumpio
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Kokybiško alyvuogių aliejaus
  • Baziliko
  • Pesto

Gaminimo eiga:

Nektarinus arba persikus supjaustykite griežinėliais, dėkite plėšytą mocarelą, kumpį, pilkite alyvuogių aliejaus, pesto, druskos ir pipirų bei šviežio baziliko.

Ant skrebučio

Galite pateikti ir sumuštinukus ant ciabatta ar kitos mėgstamos duonos.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą