Sūris ir braškės. Net 5 receptai ir idėjos saldesniam gyvenimui

Sūris ir braškės. Net 5 receptai ir idėjos saldesniam gyvenimui

Tik praūžus braškinio mėnulio mėnesiui (birželį galima stebėti, taip vadinamą Strawberries Moon, nes būna sirpios rožinės spalvos), mėgaujamės skaniausiomis sezono braškėmis. Ypač šiais metais, kai derliai – rekordiniai. Tad #myliusuri nutarė paruošti jums braškinių receptų krūvą ir paderinti braškes su sūriu.

Braškės yra tokia uogytė, kuri gali keliauti ir į saldžius patiekalus, bet puikiai dera ir su sūriais ar pikantiškais skoniais. Mano mėgstamiausi sūrių ir braškių deriniai yra su šiais sūriais:

  • Sūris su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“
  • Kietasis, bet švelnaus grietinėlės skonio sūris „Prussia“
  • Mocarela
  • Minkštas „Mascarpone“ sūris

Jeigu neturite ar nemėgstate braškių, nenusiminkite – visi receptai puikiai dera ir su kitomis uogomis, pvz. žemuogėmis, mėlynėmis, avietėmis, vyšniomis, trešnėmis ar net vaisias: abrikosais, persikais, figomis.

Skanaus!

Greitas ir nekeptas braškinių ledų tortas

Jums reikės:

  • 800g braškių
  • 2-ų indelių minkštojo sūrio „Mascarpone“ (galima dėti ir visus tris, jeigu mėgstate labiau grietinėlinę konsistenciją)
  • 1 a.š. žaliosios citrinos sulčių
  • mėgstamų sausainių 300g (naudojau šokoladinius senus gerus „SELGA Classic“)
  •  4 šaukštų sviesto
  • 3/4 stiklinės rudojo cukraus (arba kito mėgstamo saldiklio)
  • Truputėlį vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

Sausainius ir sviestą dėkite į rankinį blenderį. Viską susmulkinkite.

Torto formą išklokite sviestiniu popieriumi. Patepkite dar sviestu ir dėkite pirmąjį sausainių sluoksnį.

Braškes sumalkite kartu su „Mascarpone“. Dėkite cukraus, šlakelį laimo sulčių ir vanilės ekstrakto.

Masę pilkite ant pagrindo ir dėkite šaldyti į šaldiklį.

Puoškite gėlėmis, uogomis ir skanaukite šaltus, kaip ledus.

Skonių variacija

Galima viską porcijuoti ir desertą ruošti į mažus indelius.

Brusketos su persikais ir braškėmis

Jums reikės:

  • Mėgstamos duonelės (čiabata ar bagetės)
  • mėgstamo tepamo sūrelio arba minkštojo sūrio „Mascarpone“
  • persikų
  • braškių
  • sūrio su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“
  • aliejaus
  • pipirų
  • balzaminio acto
  • mėtų arba bazilikų

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pakepkite duoneles apšlakstę jas aliejumi.

Dar ant šiltų brusketų tepkite minkštą ar tepamą sūrį, dėkite braškes ir persikus, gardinkite sūriu su mėlynaisiais pelėsiais.

Apibarstykite pipirais, balzaminiu actu ir puoškite mėtomis arba bazilikais.

Skonių variacija

Uždėjus visus ingredientus jas galima dar kartą pašauti kelioms minutėms į orkaitę – tuomet mėgausitės šiltomis ir dar traškesnėmis brusketomis.

Rudenio interpretuokite su figomis, kriaušėmis.

Lietiniai su 3 rūšių sūriais

Beje, #myliusuri turi naują komandos narę, kurios receptai papildys mūsų blog’ą. Štai ir debiutiniai:)

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio
  • apie 200 ml vandens (stiklinės)
  • apie 350 g miltų (pusantros stiklinės)
  • druskos (pagal skonį)
  • 1 kg braškių
  • kietojo sūrio „Prussia“
  • sūrio su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“
  • minkštojo sūrio „Mascarpone“
  • mėtų

Gaminimo eiga:

Įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir viską išplakite.

Neskubant, po truputėlį pilkite miltus ir vėl gerai viską išplakite.

Sutarkuokite kietąjį sūri „Prussia“ per smulkią tarką ir dekite į tešlą, padruskinkite pagal skonį.

Tuomet kepkite lietinius.

Braškes supjaustykite ketvirčiais ir sumaišykite su „Mascarpone“ sūriu.

Paruoštą mišinį dėkite į lietinį, pagardinkite dar „Memel Blue“ mėlynojo pelėsio sūriu ir susukite.

Suktinukus papuošiame braškėmis ir mėtų lapeliais.

Skonių variacija

Čia puikiai tinka ir žemuogės, ir avietės ir juodieji serbentai.

Gaivios salotos su sezoninėmis uogomis – žemuogėmis!

Jums reikės:

  • Saujos Romaninių salotų
  • saujos špinatų (arba sultenių)
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos (pagal skonį)
  • mėgstamų alyvuogių
  • sūrio su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“
  • žemuogių
  • čiabatos

Gaminimo eiga:

Susipjaustykite čiabatą, apliekyte alyvuogių aliejumi, šiek tiek padruskinkite ir pašaukite į orkaitę.

Į salotų indelį dėkite Romaninių salotų plėšytus ranka lapelius, špinatus (arba sultenę), alyvuoges, žemuoges, sūrį su mėlynaisias pelėsiais ir viską apliekyte alyvuogių aliejumi.

Mocarela ir braškės

Jums reikės:

  • Mėgstamų salotų
  • Mocarelos sūrio
  • braškių
  • alyvuogių arba kito mėgstamo aliejaus (pvz. kanapių)
  • druskos
  • pipirų
  • levandų žiedų
Komentarų dar nėra

Palikite komentarą