Šparagai ir sūris: du fantastiški receptai panaudojant tuos pačius ingredientus

Šparagai ir sūris: du fantastiški receptai panaudojant tuos pačius ingredientus

Pamačius pirmuosius šparagus, pasimato ir pirmoji plati šypsena veide. Jie kaip ir be perstojo čiulbantys paukščiukai, lendantys iš po žemės ridikėliai ar iš po pilkojo dangaus saulės spinduliai. Šparagai daro mus laimingais ir verčia šypsotis. Visai kaip ir sūris. Tad šį kartą #myliusuri derina juos su sūriu ir dalinasi tokiu receptu, kur pradarius pakelį vieno produkto nereikės galvoti, ką su juo dar nuveikti. Nes už jus sugalvojau aš!

Šparagai ir sūris

  • Abu receptai yra sukurti taip, jog galėtumėte sunaudoti tuos pačius produktus (sluoksniuotą tešlą, kumpį, sūrį, šparagus)
  • Galima daryti ir vegetarišką versiją – be kumpio
  • Pragūžėjus šparagų sezonui, vasarą pyragą galima kepti tik su pomidorais, kurie tuo metu būna dar dieviškesnio skonio arba pasirinkti kitas mėgstamas daržoves
  • Ir pyragui, ir pyragėliaims aš naudoju „Vilkyškių pieninės“ kietąjį sūrį „Prussia“. Jis yra švelnaus grietinėlės skonio, brandintas 3 mėnesius, tad puikiai tinka ir į kepinius, aišku, puikiai ir tiesiog ant sumuštinių
  • Pomidorai yra neatsiejami nuo mocarelos, todėl pyragui parinkau dar vieną sūrį – mocarelą, kuris priduoda dar daugiau švelnaus ir malonaus skonio

Pyragas su šparagais, kumpiu, pomidorais, alyvuogėmis, paprika ir dviejų rūšių sūriais

Jums reikės:

  • dviejų lakštų sluoksniuotos tešlos
  • pusės žalios paprikos
  • skirtingų dydžių ir skirtingų spalvų pomidorų (kuo įvairiau, tuo geriau)
  • keletos šparagų
  • alyvuogių
  • brokolių (galima jų ir nedėti)
  • mėgstamo kumpio (aš naudojau Serrano)
  • kietojo sūrio „Prussia“ (naudoju švelnų grietinėlės skonio „Vilkyškių pieninės“)
  • mocarelos sūrio (naudoju „Vilkyškių pieninės“)
  • šaukštelio mėgstamo arba naminio pesto
  • šlakelio balzamiko acto
  • aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • bazilikų

Gaminimo eiga:

Naudosime du sluoksniuotos tešlos lakštus, juos sujunkite ir padarykite apskritimą, tam labai pasitarnauja tortų kepimo formos apačia. Be abejo, galite suformuoti ir stačiakampį.

Pasiruoškite pomidorus: kai kuriuos pomidorus supjaustykite smulkiai, mažesnius pjaukite per puse, kai kuriuos skiltelėmis, o kelis galite pasilikti tiesiog ant šakelės ir papuošti jais pyrago viršų.

Ant pomidorų atskirame dubenėlyje pilkite šlakelį balzamiko acto ir dėkite gerą šaukštą pesto padažo, berkite druskos ir pipirų.

Šparagus suspjaustykite, tą patį pasielkite ir su paprikomis bei brokoliais, jeigu juos naudojate.

Ant sluoksniuotos tešlos dėkite visus ingredientus, nesistenkite išlaikyti tvarkos, kartais geriausi dalykai gimsta tiesiog sudėliojant pagal spalvas ar formas.

Tarpuose įdėkite alyvuoges bei kietojo sūrio „Prussia“ gabalėlius (jį pjausčiau plonais trikampiukais).

Dedant pomidorus, balzamiko acto ir pesto padažo skysčio nenaudokite, geriau ant pyrago dar uždėkite keletą šaukštų pesto. Per didelis kiekis skysčio – ir jūsų tešla liks per šlapia.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Tuomet dėkite truputį bazilikų lapelių, plėšytą mocarelos sūrį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Galite dar pašauti 5-ioms minutėms į orkaitę, jeigu mėgstate, kad mocarela būtų išsilydžiusi arba galite pateikti pyragą ir su šviežiu sūriu.

Skonių variacija

Kaip ir minėjau, ingredientus viduje galite keisti ir varijuoti naudodami mažiau ar daugiau daržovių.

Mielinė sluoksniuota tešla bus storesnė ir labiau primins pyragą, o naudojant sluoksniuotą tešlą pyragas bus labiau traškus.

Pyragėliai su šparagais, kumpiu ir kietuoju sūriu

Jums reikės:

  • dviejų lakštų sluoksniuotos tešlos
  • keletos šparagų
  • mėgstamo kumpio (aš naudojau Serrano)
  • kietojo sūrio „Prussia“ (naudoju švelnų grietinėlės skonio „Vilkyškių pieninės“ supjaustytą riekelėmis)
  • kiaušinio trynio

Gaminimo eiga:

Sluoksniuotos tešlos lakštus supjaustykite kvadratėliais.

Juos dėkite ant sluoksniuoto popieriaus.

Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite gabalėlį pjaustyto kietojo sūrio „Prussia“, tuomet šparagus (naudoju viršutinę dalį), juos apsukite kumpiu.

Pyragėlius uždarykite kaip parodyta nuotraukoje. 

Juos aptepkite kiaušinio trynio plakiniu ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę.

Kepkite 15 minučių.

Aš naudojau mielinę tešlą, tad pyragėliai išsipūtė. Galima naudoti bemielę tešlą, tuomet jie bus truputį mažesni ir išlaikys pradinę formą.

Mano ragautojai nubalsavo už mielinę tešlą ir puresnius pyragėlius!

Skonių variacija

Pasibaigus šparagų sezonui, galite naudoti brokolius, žirnelius.

Jeigu nevalgote kumpio – tai jo ir nedėkite.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą