Pikantiškų pastų trejybė: beveik geltoni, žali ir raudoni makaronai vos iš kelių ingredientų su daug sūrio

Pikantiškų pastų trejybė: beveik geltoni, žali ir raudoni makaronai vos iš kelių ingredientų su daug sūrio

Mylimos Lietuvos gimtadienio proga virsim makaronus! Susilaukiau labai daug jūsų prašymų pasidalinti lengvais ir skaniais pastų receptais. Pati tokius labai mėgstu gaminti: ir pastas, ir iš to kas yra namie. Nemėgstu apsikrauti sudėtingais gamybos procesais ir važinėti po penkias parduotuves, kol susipirksi viską vienam patiekalui – ne mano stilius. Aišku, nebent tai yra speciali vakarienė ar svarbi proga. Paruošiau tris itin lengvus ir itin gardžius Lietuvos vėliavos spalvų pastų receptus. 

Surenkite vakarėlį

  • Suruoškite draugams ingridientus
  • Tegul kiekvienas pasiūlo savo variaciją, ką iš jų gaminti
  • Traukite burtus!
  • Gaminkite ir interpretuokite, o gal vietoj sriubos ragausite gardų troškinį ar net pyragą.

Oranžinė pasta su moliūgais ir sūriu

Jums reikės:

  • Sviestinio moliūgo 
  • Sviesto
  • Puskiečio sūris „Pippiro“ su jalapeno pipirais  („Vilkyškių pieninės”)
  • Kario arba ciberžolės
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus

Gaminimo eiga:

Moliūgą supjaustykite gabalėliais ir išvirkite.

Išsivirkite mėgstamų makaronų. Ant pakelio visuomet parašoma, kiek laiko reikia virti. Siūlau nepervirti net ir 30 sekundžių, al dante – geriausi makaronai.

Po to pakiškite po šaltu vandeniu, jog sustabdytumėte virimo procesą.

Į juos dėkite sviesto ir kario arba ciberžolės dėl spalvos ir, aišku, skonio.

Tuomet ant keptuvės išlydykite sviestą, pakepkite moliūgą, dėkite makaronus ir pritarkuokite daug daug sūrio.

Berkite druskos ir pipirų.

Galima apšlakstyti aliejumi.

Žalioji pasta su pesto, bazilikais ir sūriu

Jums reikės:

  • Bazilikų 
  • Pesto (pirktinio arba savo mėgstamo) 
  • Puskiečio sūris „Basilis“ su baziliku („Vilkyškių pieninės”)
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus

Gaminimo eiga:

Galima dėti dar ir patroškintų svieste špinatų, cukinijos, avokado.

Išsivirkite makaronus, tuomet juos dar čiut pakepkite ant keptuvės su išlydytu sviestu, bazilikais ir pesto padažu. Jo nepagailėkite.

Įmaišykite dar papildomus ingredientus, jeigu naudojate.

Pritarkuokite daug daug sūrio.

Ir viską apšlakstykite kokybišku aliejumi, užberkite druskos, pipirų.

Galime pilti truputį pieno arba grietinėlės.

Raudonoji pasta su paprikomis, pomidorais ir sūriu

Jums reikės:

  • Paprikos
  • Pomidorų: šviežių mažų su šakelėmis ir džiovintų
  • Puskiečio sūris „Tomator“ su saulėje džiovintais pomidorais („Vilkyškių pieninės”)
  • Druskos
  • Pipirų

Aliejaus

Gaminimo eiga:

Paprikas ir pomidorus su šakelėmis pašaukite į orkaitę.

180 laipsnių orkaitėje pomidoriukus pakepkite 30min, paprikas apie 1 val.

Nuo iškeptų paprikų puikiai nusilupa odelė, ją nulupkite, išdarykite paprikas (išimkite sėklytes) ir sutrinkite blenderiu. Išsivirkite makaronus.

Vėl į keptuvę su sviestu dėkite makaronus, paprikų piure, pomidoriukus (nuimtus nuo šakelių) ir džiovintus pomidorus.

Juos supjaustykite. Druskos, pipirų ir daug daug sūrio.

Apšlakstykite aliejumi. 

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą