Pasta su Prosciutto kumpiu, špinatais mėlynojo pelėsinio sūrio padaže

Pasta su Prosciutto kumpiu, špinatais mėlynojo pelėsinio sūrio padaže

Tai ko labiausiai reikia tokiam orui. Patikėkite.

Gardi, šildanti ir suteikianti laimės pasta:

  • Atsargiai, nes galite ir vieni suryti visą keptuvę
  • Puikiai tinka šeimyniniai vakarienei – sukurta dalintis
  • Idealiai tinka lietingu oru, kai šalta ir norisi tiesiog būti toje keptuvėje
  • Skanaus!

4 – 5iems asmenims Jums reikės:

  • 500g mėgstamos pastos/makaronų
  • 150g Prosciutto kumpio (plonai pjaustyto)
  • 50-70g špinatų
  • š. alyvuogių aliejaus
  • Šalotinio svogūno
  • Apie 80g sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“
  • ½ stiklinės grietinėlės
  • žiupsnelio muskato

Gaminimo eiga:

Plonai supjaustykite šalotinį svogūną.

Įkaitinkite puodą, pilkite aliejų, dėkite Prosciutto kumpį ir truputį jį pakepkite, iki kol apskrus.

Įšimkite jį ir nusausinkite ant servetėlės.

Į tą pačią keptuvę pilkite dar šaukštą aliejaus, dėkite pjaustytus svogūnus, špinatus ir lengvai pakepkite.

Į verdantį vandenį dėkite makaronus ir virkite, kaip nurodyta (priklauso, kokius mėgstate, tačiau virkite viena min mažiau – al dante).

Kai jie išvirs, juos pakiškite po šaltu vandeniu, kad būtų sustabdytas virimo procesas.

Makaronus dėkite į tą pačią keptuvę su svogūnais ir špinatais. Berkite muskato riešutą. Pilkite grietinėlę bei pelėsinį sūrį. Kai tik sūris ištirps – nuimkite nuo ugnies.

Gardinkite kumpiu.

Patiekti siūlau didelėje keptuvėje, jog kiekvienas galėtų įsidėti tiek, kiek nori.

Skonių variacija

Vietoj pastos, galite ruošti gnocchi virtinukus (bulvių ar moliūgų).

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą