
27 Spa Pasta su Prosciutto kumpiu, špinatais mėlynojo pelėsinio sūrio padaže
Tai ko labiausiai reikia tokiam orui. Patikėkite.
Gardi, šildanti ir suteikianti laimės pasta:
- Atsargiai, nes galite ir vieni suryti visą keptuvę
- Puikiai tinka šeimyniniai vakarienei – sukurta dalintis
- Idealiai tinka lietingu oru, kai šalta ir norisi tiesiog būti toje keptuvėje
- Skanaus!
4 – 5iems asmenims Jums reikės:
- 500g mėgstamos pastos/makaronų
- 150g Prosciutto kumpio (plonai pjaustyto)
- 50-70g špinatų
- š. alyvuogių aliejaus
- Šalotinio svogūno
- Apie 80g sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“
- ½ stiklinės grietinėlės
- žiupsnelio muskato
Gaminimo eiga:
Plonai supjaustykite šalotinį svogūną.
Įkaitinkite puodą, pilkite aliejų, dėkite Prosciutto kumpį ir truputį jį pakepkite, iki kol apskrus.
Įšimkite jį ir nusausinkite ant servetėlės.
Į tą pačią keptuvę pilkite dar šaukštą aliejaus, dėkite pjaustytus svogūnus, špinatus ir lengvai pakepkite.
Į verdantį vandenį dėkite makaronus ir virkite, kaip nurodyta (priklauso, kokius mėgstate, tačiau virkite viena min mažiau – al dante).
Kai jie išvirs, juos pakiškite po šaltu vandeniu, kad būtų sustabdytas virimo procesas.
Makaronus dėkite į tą pačią keptuvę su svogūnais ir špinatais. Berkite muskato riešutą. Pilkite grietinėlę bei pelėsinį sūrį. Kai tik sūris ištirps – nuimkite nuo ugnies.
Gardinkite kumpiu.
Patiekti siūlau didelėje keptuvėje, jog kiekvienas galėtų įsidėti tiek, kiek nori.
Skonių variacija
Vietoj pastos, galite ruošti gnocchi virtinukus (bulvių ar moliūgų).
Komentarų dar nėra