Sūrių lenta, kuriai neįmanoma atsispirti (+ deriniai ir pagardai)

Sūrių lenta, kuriai neįmanoma atsispirti (+ deriniai ir pagardai)

Ar prie vyno, ar prie vyro, ar prie draugų, ar prie šeimos narių visuomet tiks puiki sūrių lenta. Tai ne tik viena gražiausių stalo puošmenų per bet kokią šventę ar pasisėdėjimą, bet ir puikus užkandžio variantas – juk turite galimybę įtikti kiekvieno skoniui.

Sūrių lenta yra dėkinga tuo, jog ant jos galite dėti tiek skirtingų sūrių, kiek tik geidžia jūsų ir jūsų valgytojų širdis.

Sūrių lenta atveria galimybes fantazijai, nes galite išnaudoti įvairius užkandžių, džemų ir uogienių likučius. Be abejo, galite ir pasididžiuoti savo virtomis uogienėmis, ruoštomis užtepėlėmis ir sodo bei daržo gėrybėmis.

Nors fantazijai ribų nėra, tačiau visuomet pravers ir patarimai, dėl kurių mes čia ir susirinkome.

Kaip pasirinkti sūrius?

Aš siūlau į viską žvelgti paprastai ir rinktis tiesiog skirtingas 4-7 sūrių rūšis, kaip pavyzdžiui:

  • vieną ar du sūrius su pelėsiu (mėlynuoju ar baltuoju)
  • šviežią minkštąjį sūrį, pvz. mocarelą
  • puskietį
  • kietąjį
  • varškės sūrį
  • ožkos sūrį

Mano sūrių lentos penketukas:

  1. Puskietis Masdaam
  2. Varškės sūris 
  3. Sūris su mėlynuoju pelėsiu 
  4. Mocarela
  5. Kietasis sūris „Prussia“

Sūrių lentos papildomi priedai ir pagardai:

  • Figos
  • Mėtos
  • Kokosų drožlės
  • Džiovinti obuoliai (ar kt. mėgstami džiovinti vaisiai)
  • Persikai ar nektarinai
  • Gervuogės
  • Agrastai
  • Slyvos
  • Mėlynosios vynuogės
  • Šaltalankių džemas
  • Braškių uogienė
  • Vyšnių uogienė
  • Mėgstami duoniukai (aš labai mėgstu „Biržų duonos“ su džiovintais vaisiais ir riešutais)
  • Grissini lazdelės
  • Krekeriai

Nebijokite interpretuoti!

Drąsiai galite rinktis ir kitus savo mėgstamus priedus:

  • Vyšnios, trešnės, braškės ir kitos uogos
  • Obuolienė, kriaušių džemas
  • Juodųjų serbentų uogienė, slyvienė
  • Įvairios mėgstamos duonelės, duonos ir duonos traškučiai
  • Mėgstami riešutai: anakardžiai, lazdyno, graikiniai ar kt.
  • Marinuoti artišokai, alyvuogės, džiovinti pomidorai

Sūrių ir pagardų deriniai:

  1. Puskietis Masdaam + vyšnių uogienė, šaltalankių džemas, agrastai
  2. Varškės sūris + gervuogės, šilauogės, braškių uogienė
  3. Sūris su mėlynuoju pelėsiu + persikai, džiovinti obuoliai, riešutai, šaltalankių džemas, braškių uogienė
  4. Mocarela + figos, mėtos, kokoso drožlės, braškių uogienė
  5. Kietasis sūris „Prussia“ + krekeriai, vynuogės, slyvos
Komentarų dar nėra

Palikite komentarą